Zottegemse Rotariërs stellen Bos van de Vriendschap open voor het publiek

Begin augustus 2024 namen 125 enthousiastelingen deel aan de wandeling naar het Bos van de Vriendschap van Rotary club Zottegem in St. Goriks Oudenhove. Met afsluitend een lekkere stoverij met frietjes in het OC.

“Dit Rotary-bos met 1786 bomen werd aangeplant in maart 2022. Iedereen die een boom kocht, kreeg de kans om die zelf te planten. Het was toenmalig voorzitter Peter Van Audenhove die voor 20 jaar lang het terrein ter beschikking stelde. Dankzij firma Arte Verde kon de club gratis over de bomen beschikken. Ondertussen is het Bos van de Vriendschap publiek toegankelijk en zorgen leden en vrienden van Rotary club Zottegem samen met maatwerkbedrijf De Dagmoed vzw uit Geraardsbergen voor het onderhoud”, vertelt huidig clubvoorzitter Steven De Backer. “Met de aanplantactie creëren we een driedubbele win: we namen deel als club aan de wereldwijde actie van Rotary International om 1,4 miljoen bomen te planten en via de fundraising haalden we 35 000 EUR op die we integraal terug uitgeven aan lokale, nationale en internationale goede doelen. Tegelijk ontstaat een nieuwe groene long met speciale betekenis, namelijk de – letterlijk – groeiende herinnering aan coronaslachtoffers.”

“Ik ben mede in naam van het volledige team super blij met de grote respons van wandelaars, eters en clubleden-vrijwilligers om samen de handen in elkaar te slaan en als people of action een mooie wandeling te doen, lekker te eten én tegelijk aan fondsenwerving te doen. Dit stelt ons in staat om het bos verder te onderhouden, opdat we dat op een mooie manier open kunnen stellen voor het grote publiek”, geeft teamcoördinator Frank De Pauw nog mee.

Meer info?