Nieuw eet- en praatcafé DE VALK in Rozebeke (Zwalm)

In de schaduw van de imposante kathedraal van de Zwalmstreek in Rozebeke op het Rozebekeplein  opende vandaag het nieuwe eet- en praatcafé De Valk. Het kader is er uniek want wie herinnert zich niet  de opname  van ‘Allez, Eddy!’ Dit is een langspeelfilm met Peter Van den Begin en Barbara Sarafian en werd geregisseerd door Gert Embrechts.

Café De Valk , een monument in de streek destijds met als uitbater muzikant – accordeonist Lucien Manssens stond jaren te verkommeren. Een enkeling probeerde er enige tijd terug nog iets van te maken maar hield het snel voor bekeken. Joris Persoons is de nieuwe uitbater. Hij volgde een opleiding tot chef-kok in de hotelschool Stella Matutina in Michelbeke.

De vriend van  de nieuwe zaakvoerder is politieker Matthijs Verschraegen   en deze wees Joris er op van het charmante karakter die deze zaak in Rozebeke wel kon betekenen.

Joris heeft al heel wat horeca-ervaring in de zaak ‘Tapas en Lounge” Joris en werkte zeven jaar in restaurant Alexandre in Steenhuize.

Zorgvuldige kaart

Als we de kaart van de nieuwe zaak bekijken dan is deze zeer verzorgd te noemen. Op de kaart zien we een reeks bieren van ’t vat, streekbieren, aperitieven, croque’s, pasta’s  en salades. Tevens is er de mogelijkheid voor een goed dessert enz…..

Openingstijden

Het eet- en praatcafé is open van vrijdag t.e.m. dinsdag telkens vanaf 11u. Je kan De Valk terug vinden op hun facebookpagina.

We wensen de zaakvoerders veel succes.