Zondag 1 september Melle Vogelhoek, Dichter in de tuin.

Mellopee organiseert op zondagnamiddag 1 september, tussen 14 en 17u , een nieuwe editie van Dichter in de tuin.

Tussen 14 en 17u kan je aan het Lijsternest doorlopend terecht voor poëtische consultaties,  voor stilte-in-woorden én voor een drankje of een sanitaire tussenstop. Op verschillende locaties, verspreid over Melle Vogelhoek, stellen poëzieliefhebbers hun inspirerende tuin voor je open. Je kan in elke tuin zomaar binnenwandelen en omgeven door rozen en andere zomerse bloeiers, je zachtjes laten wegvoeren door poëzie en muziek.

Info over onze activiteiten vind je ook terug op de website van de bibliotheek van Melle en op de website van KultuurThuis Henri in Melle.

Programma

Tuin (1) Bij Leo van der Vliet, Villa Steenhuyzen Merelbekestraat 136
Herman Van den Bulcke brengt een eigenzinnige selectie aan gedichten en teksten.  Muzikaal intermezzo wordt verzorgd door Tijl De Witte.

Tuin (2) Bij Lut en Guy, Palmstraat 23
Yerna Van den Driessche gebruikt een bijzondere heldere poëtische taal om universele thema’s zoals  liefde, verlies, vergankelijkheid en identiteit te verkennen. Muzikaal intermezzo: Aniko Boros, Hongaarse traditionele muziek.

Tuin (3) Bij Els en Dré, Palmstraat 22
Geertrui Walleyn leest voor aan kinderen en tovert hen dan telkens even weg naar een andere wereld en dit ook nog eens onder de magische muzikale begeleiding van haar zoon!

Tuin (4) Bij Ludwina en Dirk, Begoniastraat 19
Frank en Julie Dierens (Het Scheldeoffensief) brengen inspirerend theaterplezier voor bijzondere mensen die graag van theater willen proeven.
Het muzikale intermezzo zal gekleurd worden door de improvisaties van de Melse gitarist  Kasper Van de Ponseele.

Tuin (5) Bij Jan en Marijke, Wautersdreef 5
Jan Verbeeck Senior is lid van ‘De straatschenders’, en staat garant voor tegendraadse teksten in het Gents van de Brugse Poort. Jan Verbeeck Junior zal zijn vader op gitaar begeleiden.

Tuin (6) Bij Kerstine en Johan, Azaleastraat 21
Mert Ali is een 21-jarige rapper uit Gent met Turkse roots. Hij rapt vooral over het leven en de patronen die hij daarin opmerkt. De teksten van Mert Ali worden gedragen door moderne beats, vloeiende raps en pakkende refreinen.

Tuin (7) Bij Dirk Panier, Tuinstraat 16
Arezoo Moradi  werd geboren in 1984 in Teheran. Ze zal korte teksten brengen die tussen proza en poëzie balanceren. Daarbij zal ze muzikaal worden ondersteund door de Tanbur-speler Amin Azizi.

 Tuin (8) LIJSTERNEST (Doorlopend van 14 tot 16u30)
De poëziecaravan: is er iets dat even van je hart moet en de troost van een gedicht kan gebruiken stap dan onze caravan binnen en zet je neer in een gerieflijke zetel voor een (be)luister beurt.

live DOORBOOM-sessie (onder de tamme kastanjelaar) Aan weerskanten van de boom gaan Ludwina (acrylschilderen) en David (woordschilderen) in stille dialoog met elkaar.

Stilte in woorden: Trui Vandewalle is woordkunstenares. Zij zal in het Lijsternest verstilde gedichten brengen van o.a. Luc Vanhie en Claude van de Berge. Ze wordt hierbij op harp begeleid door  Sofie Schiettecatte.

Tuin (8) LIJSTERNEST (Afsluitende apotheose om 16.30 u.)
Francis Cromphout is schrijver en musicus. Bij Barrio Latino zingt en speelt Francis saxofoon én brengt hij Latijns-Amerikaanse songs en Franse chansons ten gehore. Zondagnamiddag zal Francis Cromphout voor ons een aantal parels liefdevol opvissen uit het repertoire van Jacques Brel.