B17G werd herdacht in Brakel-Zegelsem

Vandaag  had  de zevende herdenking (Hoek N8-Teirlinckstraat)  plaats  ter ere van de bemanningsleden van de B17G die  een noodlanding diende te maken in Brakel-Zegelsem. Er vielen hierbij verschillende slachtoffers.

Er werden bloemen neergelegd en de  nationale hymnen  werden gespeeld. Premier Alexander De Croo hield er een toespraak met als rode draad dat oorlog het laatste middel moet zijn waar men naar grijpt. Onderhandelen moet steeds voor een oplossing zorgen. In de praktijk blijft dit moeilijk als we kijken naar de problemen en oorlogen die er nu zijn. Denken we maar aan Gaza en Oekraïne. Door verschillende vertegenwoordigers werden er bloemen neergelegd. Bij deze gelegenheid waren heel wat vaandeldragers present die de bevelen kregen van  Kolonel op rust Frans Van Wijmeersch. (Luchtmacht). Burgemeester Stefaan Devleeschouwer bedankt iedereen voor zijn inzet en nodigde iedereen uit voor een drankje en een hapje.

Vervolgens had er een fly over plaats.  Bij deze gelegenheid waren er verschillende oldtimers ( legervoertuigen) present!

Meer foto’s op facebook Nuus Brakel