Duizenden bezoekers beleven topeditie van Bruisend Balegem

Absoluut geslaagd muzikaal, cultureel, kunstrijk en folkloristisch evenement 

De elfde editie van Bruisend Balegem trok dankzij het aangenaam zomerweer (25°) duizenden toeschouwers. Het volk stroomde snel toe, de editie 2024 van B.B. bracht een massa volk op de been. Aan de vijf podia veel sfeer, muziek en nog eens muziek, meermaals was er geen doorkomen aan. De muzikale keuze, het prachtige weer, de reputatie die Bruisend Balegem de voorbije tien edities heeft opgebouwd, de vele pittige evenementen, de sfeer, de ambiance, bleken nu ook weer de ideale mix voor een onvergetelijke elfde editie van Bruisend Balegem, al terecht omschreven als de Gentse Feesten op een dag. Het deed dat gezegde alweer alle eer aan.
Ruime belangstelling voor de rommelmarkt met 150 standhouders en hier ook duizenden bezoekers. Steengoede vedetten die tot het uiterste gingen. Bruisend Balegem is en blijft een totaal spektakel. Een grandioos feest met muziek (dé rode draad), animatie, kunst, folklore, cultuur, spektakels, een gigantisch aanbod van food & drinks. Dat en zo veel meer eigenlijk, want met zijn karrenvracht evenementen kom je op Bruisend Balegem ogen te kort. Heerlijk toch, muziek die je vanop vijf podia bijna onophoudelijk bestookt. Dat is Bruisend Balegem ten voeten uit. Het was nog maar eens zalig toeven in ‘Boalegem’. Er werd opnieuw uitgekeken naar Bruisend Balegem, de spanning was voelbaar, zweten en blazen, tegen de klok timmeren en opbouwen, het hoort er bij. Na de middag tot middernacht kreeg je spektakel, de ene verrassing na de andere. Oppperbruiser Christ Meuleman en de bruisers hebben letterlijk en figuurlijk gezweet voor deze Bruisend Balegem, de editie 2024 mag de geschiedenisboeken in als heel geslaagd. Het programma werd maandenlang voorbereid, er werd hard gewerkt aan de elfde editie. Het hecht team van B.B. pakt ook dit keer uit met een totaalspektakel en had daar veel voor over. Kostprijs, zo’n 100.000 euro. Met veel dank aan de vele sponsors, het comité is hen heel dankbaar. Het publiek mocht alweer snoepen van een brede waaier activiteiten. Voor een stevige portie amusement was je bij Bruisend Balegem aan het juiste adres. De elfde editie was straf, heel straf. En mooi meegenomen, het festival was nu ook GRATIS. Bruisend Balegem heeft naam en faam opgebouwd. Het comité presenteerde voor de elfde keer een gedurfd en veelzijdig programma. De muziek, de sfeer, de ambiance, de beleving zijn uniek in Balegem. Bruisend Balegem is uitgegroeid tot een heus spektakel mét uitstraling.
 
Het festival brengt traditiegetrouw veel muziek, de editie 2024 was bijzonder aantrekkelijk met top artiesten Gustaph, Willy Sommers, Bart Kaëll, Gene Thomas, Maksim, Boogie Boy, Peter Koelewijn, Jens, Nico, Kate Lane, Johan Veugelers, Camel’s Drop en met mega goede lokale bands Kobe (de révelatie van The Voice van Vlaanderen) The Mighty Black Camel Blues Band, The Bridge, John And The Fancy Boots, De Platte Choco’s, De Helaasheid der Zingen, Filthy Tunes, Bonakar, Pissbugs, Ann Chanté en Tribute Bands Abba, Tina Turner en Status Quo. Ze deden de temperatuur nog meer de hoogte ingaan. En lovenswaardig, Bruisend Balegem geeft ook lokaal talent een podium.
Waar krijgt een mens de kans om al die vedetten en bands GRATIS aan het werk te zien, in Bruisend Balegem. Veel waar voor letterlijk ‘geen geld’ in de schoot geworpen. Maar naast de muzikale optredens werden ook andere parels aangeboden zoals Marché aux Bons Vivants, ambachtenmarkt, Tractor show, expo ‘Spiegel 60’ Kunst met Art-UA en animatie.
De feesten startten veelbelovend met de Boalegemse voornoene, een vaste waarde van Bruisend Balegem. Bruisend Balegem betekende alweer een massa volk, veel kramen, en uiteraard ontbreken eten en drinken nooit op Bruisend Balegem. Het aanbod was overweldigend. Het werd een hoogdag, waarbij alles te zien, te horen, te proeven was. B.B. liet je alweer genieten. Een resem activiteiten voor de ganse familie. Sinds de eerste editie (2002) lukt het de opperbruiser Christ Meuleman en de bruisers om Balegem op de kaart te zetten als feestdorp bij uitstek. De formule werkt. De ingrediënten: enthousiasme, werkkracht, een hechte groep vrienden, en veel lekkers wat muzikaal, artistiek, culinair en creatief Vlaanderen te bieden heeft. Een heel gevarieerd programma met veel gangen werd geserveerd.
Opperbuiser en bruisers, een dikke proficiat. Jullie deden het alweer schitterend. En ook een pluim voor de lokale politie die er alles aan deed om ‘Bruisend Balegem’ veilig en sereen te laten verlopen.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).