Oude Kaai opnieuw open voor verkeer

De Oude Kaai is vanaf vandaag opnieuw open voor het verkeer. De komende dagen zal je wel nog op één rijvak moeten rijden (voorrangsregeling). De Oude Kaai werd vorige week deels afgesloten om stabiliteitswerken uit te voeren aan de voormalige Kaaischool.

Een stuk van het dak van de oude Kaaischool, aan de kant van de Oude Kaai, stortte vorige week in. De stad liet meteen een inspectie uitvoeren, waaruit bleek dat een deel van het gebouw instabiel was en dus gestut moest worden. Om die werken te kunnen uitvoeren, werd de Oude Kaai gedeeltelijk afgesloten. De schoringswerken zijn intussen uitgevoerd en dus kan de weg opnieuw open. De komende week gaat wel nog al het puin geruimd worden in het gebouw, waardoor één rijvak afgesloten blijft. Tegen het einde van de maand zal de Oude Kaai weer opengesteld worden over de volledige breedte van de weg.

De afbraak van de voormalige Kaaischool liep de voorbije maanden vertraging op, doordat bij de sloop asbest werd vastgesteld. Om de afbraak te versnellen, bekijkt de stad of de procedure voor het opstarten van de asbestruiming kan worden ingekort. Uit tests bleek alvast dat bij de instorting van vorige week geen asbest vrijkwam.