Veel redenen om Gijzel Kirmesse te bezoeken

Van vrijdag 23 tot en met dinsdag 27 augustus

Goed nieuws voor de feestvierders: Gijzel Kirmesse – editie 2024 – belooft een voltreffer te worden. Nog een paar keer slapen en dan barst Gijzel Kirmesse eindelijk weer los. Vorige jaren zakten duizenden mensen af naar Gijzenzele om er te feesten. De ‘kirmesse’ mag dan al een flinke groeischeut gekregen hebben, aan gezelligheid, diversiteit, kwaliteit en uitstraling heeft ‘Gijzel Kirmesse’ nog niets ingeboet. Integendeel, wie van vrijdag 23 tot en met dinsdag 27 augustus in Gijzenzele neerstrijkt heeft goed gekozen. Wie zin heeft om vijf dagen lang te fuiven, moet naar het kloppend van de ‘kirmesse’, het dorp. ‘Gijzel Kirmesse’ draait om ontmoeten, ontdekken, ontstressen en beleven. Plezier op elk event, samen de handen in de lucht, de Kirmesse, dat is genieten van zoveel typische ‘Giizelse’ zottigheid.
Er zijn veel redenen om naar Gijzenzele af te zakken. Het platform van de Gijzenzeelse verenigingen serveert een programma om ‘u’ tegen te zeggen. Dankzij heel wat creativiteit en bezieling van de organisatoren blijft ‘Gijzel Kirmesse’ springlevend. Het platform van de Gijzenzeelse verenigingen heeft kosten nog moeite gespaard om van de ‘kirmesse’ een gezellig en toegankelijk volksfeest te maken. Je krijgt een gevarieerd programma voorgeschoteld. Er werd een heuse promo-campagne opgezet. Er werden maar liefst 4.000 exemplaren van de ‘luxueuze’ kermisbrochure verspreid. Je vindt er foto’s en de hele programmatie netjes gerangschikt per dag. Een middel om de bezoekers door het rijk aanbod van Gijzel Kirmesse te leiden. De programmatie is een evenwichtsoefening tussen vernieuwing en traditie. Het platform van de Gijzenzeelse verenigingen zorgt voor een verfrissende dynamiek met veel ideeën voor de toekomst. Het is uniek, pakweg 100 vrijwilligers van Gijzenzeelse verenigingen die hun schouders zetten onder de organisatie van de ‘Kirmesse’. Dat men in Gijzenzele dagenlang kan feesten zonder daar een financiële kater aan over te houden, heeft men inderdaad te danken aan het platform van de Gijzenzeelse verenigingen. Als het ware, het hele dorp is klaar voor de ‘Kirmesse’.
Gijzel Kirmesse, dat is een heerlijke cocktail met veel muziek, lekker eten en drinken, sport, fuiven, attracties, rommelmarkt, pittige evenementen,  én een volkse sfeer. In ‘Gijzel’ worden de feestgangers getrakteerd op een resem optredens. Met de optredens van Gijzels talent, DJ Danny Gaethofs, DJ Sven Ornelis, Peter Meyvaert, OBI-AS XXL, DJ Lolo, KM De Neerschelde, Tom De Bie & De Imkers, The Black Men, Wim Soutaer & Charles Van Domburg, Kevain, DJ Boer Boerie, Fabienne Delanghe, Soulmatic9, DJ Geert en DJ ‘Les Mecs Eclectics, is het opnieuw volop ‘music time’ in gezellig – Gijzenzele. Maanden voorbereiding heeft het gevraagd maar een ronduit prachtig ploegteam, het Gijzels platform van verenigingen, heeft het alweer geklaard om een indrukwekkend programma samen te stellen. Het is uniek voor de kleine deelgemeente met zo’n duizend inwoners. In de eerste plaats is Gijzel Kirmesse een sfeerfeest. Volkse leute en plezier. De kinderen gaan het vree wijs vinden, het springkasteel & Monkey klimtoren, hindernisbaan, grime (in sheltertent), act met Raf Violi, mini – piekertjes, plak de bal, en uiteraard zijn er ook nog de kermisattracties en snoepworp.
Op maandag is er traditiegetrouw een plaats voor een sereen moment. De herdenkingsdienst (10 u), ter nagedachtenis van alle overleden parochianen, wordt geleid door Wies Merckx en het wordt opnieuw uitkijken wat de ‘Bellenman’ dit jaar in petto heeft. Zeg zelf, Gijzel Kirmesse 2024, een gevarieerd programma met maar liefst 49 gangen, en dit in een kleine deelgemeente. Elk jaar opnieuw, de Gijzenzelenaars kijken uit naar ‘hun’ kirmesse. De ganse gemeenschap wordt betrokken. ‘Gijzel boven’. Zoals je ziet, Gijzel Kirmesse wordt bevolkt door veel begiftigde bands, zangers, zangeressen, performers en veel animatie. Het platform van de Gijzenzeelse verenigingen wenst u een boeiende, wonderbaarlijke, fijne ‘Gijzel Kirmesse’.
                                                                                                                                                                         (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).