‘Beleefpleinen in alle deelgemeenten van Geraardsbergen.’

Geraardsbergen. Het Beleefplein op de Markt van Geraardsbergen is een groot succes. ‘De diverse, verbindende activiteiten die hier worden georganiseerd, tonen aan dat er een grote behoefte is om het potentieel van het marktplein verder uit te breiden naar de deelgemeenten van Geraardsbergen’, meent Stijn De Bock (Vooruit).

‘Sinds de oprichting van het Beleefplein zijn er tal van activiteiten georganiseerd die een schot in de roos blijken te zijn. Van de Buitenspeeldag en Apéro op de Marktdag tot sportinitiaties en voorleesmomenten van de bibliotheek, het aanbod is breed en aantrekkelijk voor alle inwoners. Deze evenementen zorgen ervoor dat Geraardsbergen meer tot leven komt en versterken de gemeenschapsbanden.’

‘Helaas voelen veel inwoners uit de deelgemeentes zich vergeten. Het zou een goed begin zijn om ook deze pleinen op te waarderen en om te dopen tot 15 beleefpleinen. Daarom stelt Vooruit-Groen Geraardsbergen voor om hetzelfde materiaal aan te kopen en dit te gebruiken voor een reizend pop-up concept’, vult Kim Plaitsier (Groen) aan.

‘Op deze manier kunnen alle deelgemeenten profiteren van de levendigheid en verbondenheid die het Beleefplein op de Markt van Geraardsbergen al heeft gebracht’, besluit Stijn De Bock.

‘Het is essentieel dat we de gemeenschapszin in heel Geraardsbergen versterken. Door elk dorpsplein om te vormen tot een Beleefplein, versterken we de levendigheid en de verbondenheid in onze stad’, aldus Kim Plaitsier.

Julien Borremans