©Sophie Richez - Alain Triest, schepen van economie en werk, parkeerbeleid

Positief Ninove en de positie van schepen Alain Triest

Alain Triest heeft bevestigd dat hij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 geen kandidaat zal zijn voor de lijst Positief Ninove”, aldus burgemeester Tania De Jonge.

Al van bij de eerste gesprekken in september vorig jaar omtrent lijstvorming gaf Alain Triest aan dat hij nog geen beslissing kon nemen omtrent een nieuwe kandidatuur en dat verdere opkomst onzeker was.

Intussen werd verder gewerkt aan de lijstvorming en werd voor schepen Triest een plaats vrijgehouden rekening houdend met deze omstandigheden en onzekerheid.

Nu de verkiezingen voor de deur staan en de campagne effectief op gang komt, was een beslissing noodzakelijk. Schepen Triest heeft laten weten dat hij definitief beslist heeft om de vrijgehouden plaats op de lijst Positief Ninove niet in te nemen en dus niet meer op te komen op de lijst.

Nadat de beslissing van Alain definitief gekend was, werden dan ook meteen gesprekken gestart met potentiële kandidaten zodat de allerlaatste plaats op de lijst Positief Ninove snel kon worden toegewezen.

“Alain Triest heeft als Schepen van economie en werk, parkeerbeleid, toerisme en Europese aangelegenheden veel werk verricht. We respecteren zijn beslissing en bedanken hem voor zijn inzet”, aldus burgemeester Tania De Jonge.