©Sophie Richez - Kwartfinale petanque Hof Ter Duyst 13 vs Torenspurters

Tweede ronde van het Ninoofs recreatief petanquetornooit volop aan de gang

De vierde editie van het Ninoofs recreatief petanquetornooi, dat in 2024 een record aantal van 29 deelnemende ploegen telt, is intussen aan de tweede ronde toe.

In de eerste ronde, die liep van april tot midden juli, werden alle ploegen via loting in 4 poules opgedeeld, waarin dan alle ploegen het tegen elkaar opnamen in een heen- en terugwedstrijd.

In totaal nemen met alle 29 ploegen 140 recreatieve spelers deel, die tijdens de eerste ronde in totaal 180 wedstrijdjes speelden, verdeeld over 12 verschillende lokaties in Groot-Ninove. Opvallend dit jaar is ook dat de wedstrijdjes meer en meer kijklustigen trekken. Petanque is niet alleen aangenaam om zelf te spelen, maar ook meer en meer aantrekkelijk om volgen.

Nieuw dit jaar is dat alle ploegen ook een tweede ronde spelen. Op basis van het klassement uit de eerste ronde komen de ploegen nu in een Champions, Sub of Fun League terecht. De tweede ronde wordt dan gespeeld met rechtstreekse uitschakeling, via achtste, kwart en halve finales. Dit “knock-out” systeem maakt het extra spannend.

Dit alles moet opnieuw uitmonden in een apotheose met dit jaar niet minder dan 4 finales. Deze finaledag zal dit jaar plaatsvinden op autovrije zondag 22 september. De stad Ninove zal hiervoor opnieuw speciaal voor die dag een pop-up terrein aanleggen op de Graanmarkt: een echte “petanque arena”, met tribunes er rond. De vorige jaren bleek dit een echt succes.

Alles over het Ninoofse petanque is te volgen op de open facebookpagina ‘Petanque Ninove’, dat intussen bijna 1.000 volgers kent.