Met wielerwedstrijden, optredens, haringworp, uitbundige sfeer en veel pintjes werd de 60 ste verjaardag van Café De Steenput extra in de verf gezet

 
Conny Van Herreweghe en ex – beroepsrenner Rudy Colman hebben de ’60 ste verjaardag’ van café De Steenput heel feestelijk gemaakt. Samen met de familie, het wielercomité, de vele trouwe klanten, sympathisanten en veel feestvierders werd de ‘diamanten’ verjaardag van het café uitbundig gevierd. Postuum werd het ook een mooi eerbetoon aan Jerome Van Herreweghe en Jeanine Waeytens die er 60 jaar geleden, precies op 1 mei 1964, er voor de eerste maal pintjes tapten. En zie 60 jaar later wordt in ‘De Steenput’ nog altijd met dezelfde flair het gerstenat geschonken door Conny en Rudy, die in de voetsporen traden van Jerome en Jeanine (Jeanno op zijn Boalegems). Ze glunderen, de diamanten verjaardag werd een schitterend en laaiend feest.
 
Met  muzikale optredens van de Chezkit Band, The A – ties met frontman Burgelman van Biezebaaze, sportief vermaak met wielerwedstrijden voor nieuwelingen en dames, animatie met de legendarische haringworp met gratis prijzen, sfeer en met pintjes, veel pintjes,…werd het volle bak ambiance op den Berg. ‘Lekker blijven hangen’ (de zomerhit 2023 van Margriet Hermans) mocht letterlijk genomen worden. De sfeer op den Berg was opperbest. Blije mensen. ‘Koers’ maakt een belangrijk deel uit van hun leven. Rudy leerde Conny kennen op de koers. Jarenlang organiseren Conny en Rudy al decennialang lang koersen in Balegem – Berg. Ze hebben de wielermicrobe nog altijd te pakken. Rudy was een graag gezien wielrenner in het peloton, kreeg veel waardering als helper, knecht (zo noemde men dat in de jaren 70 – 80) en reed voor IJsboerke en Splendor. Won zelf tien prof-koersen. Opmerkelijk was zijn deelname aan de Ronde van Frankrijk, ze spreken er nog over. In het café prijken nog foto’s, zijn fiets in een hoek…ze getuigen van zijn geslaagde wielerloopbaan. Na zijn carrière in het wielrennen ging hij een tijd aan de slag in een houtzagerij, bakkerij, pakjesdienst,…en in de namiddag stond hij Conny bij in het café.
Door het succes werd aan het café een feestzaal gebouwd, met de regelmaat van de klok werden feesten, eetfestijnen, evenementen,…georganiseerd. Veel leven in de brouwerij. Vijfentwintig jaar geleden, werd onder impuls van enkele buren, met onder andere Hugo De Visscher en Patrick Bogaert, een kermiscomité opgericht. ‘De Vlaamsche kermis’ werd jarenlang begin mei een heuse publiekstrekker. Van in den beginne, sinds 1964, voelen de klanten zich in het café  thuis. Je krijgt er pintjes tegen zeer schappelijke prijs. Van meet af aan, gemoedelijke en gezellige sfeer in café De Steenput. Zestig jaar later is dat nog altijd zo. Sluit het ene café na het andere, toch zijn Conny (64) en Rudy (68) van plan nog een tijd door te gaan. De goesting er nog altijd. Met hart en ziel. ‘En de voorbije dagen, met al die waardering en blije gezichten voor de 60 ste verjaardag, dat pakken ze ons nooit meer af’, glimmen Conny en Rudy. Misschien moeten ze hun dochter Stefanie toch nog overhalen en pushen om de rijke geschiedenis van het populaire café verder te zetten.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)