Pedro Blommaert komt met 60.000 cd’s op de Markt; een ode aan Geraardsbergen

Geraardsbergen. Tijdens de Stadsopendeur op zaterdag 21 september zal Pedro Blommaert op de Markt van Geraardsbergen een enorm tapijt leggen van 60.000 cd’s. ‘Zestien jaar geleden heb ik dat al eens gedaan, maar dan met 56.000 cd’s. Daarmee wou ik een ode brengen aan de vele vrijwilligers die dagelijks het beste van zichzelf geven. Toen waren cd’s nog courant verkrijgbaar’, vertelt de initiatiefnemer.

In vergelijking met zestien jaar geleden, zal Pedro Blommaert in zijn 60.000 cd’s drie tekeningen verwerken: de drie M’s van Geraardsbergen: Manneken-Pis, de mattentaart en de Muur. Pedro is ook nog op zoek naar tal van prijzen. ‘Op de dag zelf ga ik lotjes verkopen om geld in te zamelen voor drie jeugdverenigingen, nl. speelpleinwerking Guustje, Chiro Sint-Bartel en KSA Geraardsbergen’, aldus Pedro.

Zaterdag 21 september zal Pedro Blommaert ook nog een cd-kostuumpje schenken aan de Broederschap van het Geraardsbergs Manneken-Pis. ‘Ik ben dus nog op zoek naar sponsors voor prijzen, maar ook naar vrijgevige zielen die me cd’s kunnen bezorgen.’ Momenteel heeft Pedro al ruim 50.000 cd’s verzameld. Hij heeft er nog bijna 10.000 nodig. Alle hulp is welkom.

Tijdens de Stadsopendeur – tussen 10.00 en 18.00 uur – in het centrum van de stad zijn er naast het cd-tapijt van Pedro Blommaert nog tal van andere activiteiten, een overzicht: cultuurmarkt, wereldkeukenmarkt, orgeldraaien, workshop action painting, live uitzending radio Dendria. Op de Markt is er een live uitzending M FM en het cd-tapijt van Pedro Blommaert. Op het Stationsplein is er een kinderdorp en een voorleesmoment. Langs de Sasweg zijn er brandweeractiviteiten. Langs de Kaai is er een voertuigendemo van de politie van Geraardsbergen/Lierde. Er is ook een boekenverkoop Route42 in de Spiraal. In het GO! atheneum Geraardsbergen is er een Legobeurs.

Voor meer info over de Stadsopendeur: https://www.geraardsbergen.be/stadsopendeur
Pedro Blommaert kan je bereiken via: 0473 264 212

Julien Borremans