Zottegemse Naticha Eeckhout met finaleplaats in de running voor titel Miss Elegance

De Zottegemse Naticha Eeckhout (23) dingt naar het kroontje van de Miss Elegance verkiezing en kan daarbij de steun van haar stadsgenoten goed gebruiken. Ze schopte het alvast tot de finale.

“Ik vul mijn dagen als Medisch secretaresse op een medische dienst in het ASZ-ziekenhuis te Aalst en daarnaast ben ik afstandsstudent Vroedkunde aan de Odisee Hogeschool”, vertelt Naticha Eeckhout. “Miss Elegance is een Vlaamse missverkiezing die sinds 2019 geleid wordt door Elke Lenoir-Vanpoucke en Nick Vanpoucke die samen het evenementenbureau 13 ‘O-Eight Eventsn runnen. Ik neem deel aan deze verkiezing omdat ik wil aantonen dat in elk meisje een Miss kan schuilen en dat elk meisje zich kan ontpoppen tot een echte elegante prinses op het podium en daarbuiten. Waar een wil is, is een weg. Hard work pays off, als je hard werkt voor je ambities kom je er. En dat natuurlijk met vallen en opstaan. Het leven heeft me op verschillende domeinen geconfronteerd met uitdagende tijden en dit van hele jonge leeftijd. Maar ik ben trots dat ik vandaag kan zeggen dat ik hieruit mijn waarden en normen heb ontdekt en dat ik na het vallen sterker ben opgestaan. Ik hoop dan ook een voorbeeld te zijn voor andere die het moeilijk hebben en het groen niet meer door de bomen zien. Ik zal er voor hen zijn! Mijn eerste ervaringen in dit avontuur zijn alvast positief. Ik heb fijne medefinalisten en een ondersteunende organisatie die altijd klaarstaat om onze vragen te beantwoorden. Eerder nam ik deel aan Miss Fashion en aan de Aardbeiprinsesverkiezing in Melsele. Daar won ik de catwalk award en de titel Miss Friendship, maar de kriebels begonnen al van het moment dat ik kon stappen. Het podium was een tweede thuis voor me en nog steeds voel ik me daar thuis.  Je kon mij dan ook jaren in de SAMWD Zottegem in de afdeling Dans en Muziek zien stralen. ”

“Natuurlijk droom ik ervan om Miss Elegance 2025 te worden, net als elke andere finaliste, en misschien ons land te mogen vertegenwoordigen in het buitenland. “, gaat Naticha verder. “Het belangrijkste echter is om van elk moment te genieten en de ervaring en kansen die de organisatie bieden met beiden handen te omarmen. Ik ben alvast heel dankbaar voor de mensen die in mij geloven. Zowel mijn familie en vrienden, de organisatie als mijn sponsors. Ik kan nog steeds jullie steun gebruiken in mijn campagne jaar op weg naar het kroontje op 9 november 2024 tot de titel Miss Elegance 2025. De finale zal plaatsvinden op de pier te Blankenberge. Ik wil jullie hierbij allen uitnodigen. Voor tickets kunt u me steeds sturen en natuurlijk volgen op mijn Facebookpagina Finaliste Miss Elegance 2025 Naticha.”