Nieuw adres voor lekker en gezellig in Zottegem: ’t KibbelHOF in Erwetegem

Met onder andere diverse koffiebereidingen, aperitief, (streek-) bieren, bordjes Italiaanse kazen en/of charcuterie en huisgemaakte tapenades; mensen die graag goed, gezellig en kwalitatief eten hebben er een Zottegems adres bij: ’t KibbelHOF aan het Sint-Pietersplein vlakbij de kerk in Erwetegem.

“Ik speel al heel lang met het idee om iets te doen voor mensen. Dat is altijd mijn drijfveer geweest in het leven”, vertel Tim Zwaenepoel. Samen met Sammy zaakvoerder van ’t KibbelHOF. “Natuurlijk is zoiets niet mogelijk in elke job, waardoor ik vaak van job/werkgever ben gewisseld. Zowel als zelfstandige als in loondienst. Deze ervaringen zijn zeker niet negatief. Zelfs eerder positief. Een verrijking in het leven zou ik zeggen. Toen ik het had over mijn droom zei Sammy dan plots: “Wel, schrijf hem eens op!”. Heftig, het vastleggen en uitschrijven van een droom. Mensen verwennen met het Italiaanse gevoel. Koffie. Een cappucino of een snelle stop voor een espresso. Een lekker aperitief met heerlijke Italiaanse gerechten…. We hadden voor die plannen nood aan een nieuwe woning. Vaak te duur zo’n plek, maar toen we het huis aan het Sint-Pietersplein in Erwetegem (“het huis met de muurplant”, klinkt het op de Facebookpagina van ’t KibbelHOF -nvdr.) bezochten, werden onze dromen plots mogelijk. De woning spreekt en ademt geschiedenis. De terrassen en tuin ademen warmte en gezelligheid. Dus na zeer lang aarzelen hebben we een bod gedaan.”

“We zijn zo oprecht fier dat we hier mogen wonen en onze plek kunnen delen met andere mensen. Dromen werden dus werkelijkheid. Het duurde wel enkele weken alvorens ik goed en wel besefte dat dit echt was. Want, wonen we er echt? Ja, we wonen in Ertegem waar onze familie Zwaenepoel meegeschreven heeft aan de geschiedenis. Nonkel André Zwaenepoel, olympiër in 1968 Mexico. Toen de eerste mensen op ons terras verschenen waren dit herinneringen van onze klanten. “Da was nen tijd!”, klonk het onder meer. En: Ertegem levediger toen. Nu ist allemole zo stille maar we zijn blij dat er een nieuwe zaak bij komt. Kan alleen maar beter mee nen kaffee bij.”

“Wij zijn fier mensen echt oprecht gelukkig te zien. Fier dat ze nen koffie konden drinken en een stukske torte konden eten. Ik heb wat studies betreft weinig met geschiedenis, maar de geschiedenis van een gevoel, beleving, genot; daar Sammy en ik de mensen mee verrijken. Van onze Vlaamse trots Filliers Jenever en eerste Belgische Gin, de Hoevebrouwers, brouwerij HAACHT met hun SUPER 8 bieren, Masalto Koffie Belgische BLEND en echte Italiaanse producten zoals kazen, salamies, hespen, desserts en de Italiaanse LUXARDO distillerie. En iedereen die we vergeten bedanken. We gaan proberen er voor iedereen een herinnering van te maken. Iedereen is welkom in ’t KibbelHOF.”

Openingsuren (worden in de toekomst eventueel aangepast)

  • Dinsdag en woensdag van 9 tot 17 uur
  • Vrijdag en zondag van 9 tot 21 uur
  • Maandag, donderdag en zaterdag gesloten

Meer info?

Facebookpagina ’t KibbelHOF