A.S.Z. Geraardsbergen opent nieuw geriatrisch dagziekenhuis

Geraardsbergen. Het A.S.Z. Geraardsbergen breidt zijn zorgaanbod uit met een nieuw geriatrisch dagziekenhuis, die zich specifiek richt op 75-plussers met nood aan multidisciplinaire, intensieve zorg zonder dat een langdurige ziekenhuisopname noodzakelijk is. het dagziekenhuis zou voornamelijk behandelingen aanbieden op het vlak van osteoporose, valpreventie, geheugenproblemen, algemeen intern nazicht en preoperatieve screenings.

‘Wij bieden geriatrische patiënten een geïntegreerde en gespecialiseerde aanpak in ons dagziekenhuis. Oudere, kwetsbare patiënten lopen vaak een hoger risico op complicaties en een langer herstel na een ingreep of intensieve behandeling. Door hen reeds enkele weken voor een operatie te screenen, kunnen we de risico’s beter inschatten en een gepersonaliseerd zorgtraject uitstippelen’, aldus dr. Katrien Van Puyvelde, diensthoofd Geriatrie.

Doel van het nieuw geriatrisch ziekenhuis is het vermijden van langdurige ziekenhuisopnames. Daarbij zou een brede waaier aan zorg op maat en ondersteuning door een multidisciplinair team in overleg met de patiënt en de familie. ‘Het doel is steeds om de kwaliteit van leven van onze geriatrische patiënten te maximaliseren en hen in een veilige en ondersteunende omgeving te begeleiden’, besluit Dr. Van Puyvelde.

Julien Borremans

Verdere info: https://www.asz.be/nl