Groen Brakel organiseert inspirerende lezingen: “Wie redt de toekomst?” en “Klimaatbetoog”

Groen Brakel nodigt iedereen uit voor  boeiende lezingenreeks in de polyvalente zaal De Rijdt in Brakel. vz. Ilse Delbaere: “In een tijd waarin de uitdagingen voor onze samenleving en planeet steeds groter worden, willen we samen met enkele prominente sprekers stilstaan bij de vraag. Uittredend vicepremier Petra De Sutter bijt de spits af.”
Programma:
·        18 september 2024, 20:00 uur: Petra De Sutter – “Wie redt de toekomst?”
Petra De Sutter, vicepremier en minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven, zal de spits afbijten met een diepgaande lezing over de toekomst van onze samenleving. Als vooraanstaand politicus en medicus heeft zij een unieke kijk op de maatschappelijke en ecologische uitdagingen die ons te wachten staan. Tijdens haar lezing zal ze haar visie delen op hoe we gezamenlijk een duurzame en rechtvaardige toekomst kunnen veiligstellen. Haar passie voor duurzaamheid en maatschappelijke rechtvaardigheid maakt haar tot een inspirerende spreker die ons zal aanmoedigen om na te denken over onze eigen rol in het vormgeven van de toekomst.
·        2 oktober 2024, 20:00 uur: Nic Balthazar – “Klimaatbetoog”
Nic Balthazar, filmmaker, schrijver en klimaatactivist, sluit de lezingenreeks af met een gepassioneerd betoog over het klimaat. Bekend van zijn film “Iedereen beroemd!” en zijn werk rond klimaatacties, zal Balthazar op indringende wijze de urgentie van klimaatactie onderstrepen. In zijn “Klimaatbetoog” gaat hij dieper in op de huidige klimaatcrisis en wat we als individuen en gemeenschap kunnen doen om verandering teweeg te brengen. Zijn presentatie belooft een krachtige oproep tot actie te worden, waarbij hij niet alleen de problemen aankaart, maar ook concrete oplossingen en hoopvolle verhalen zal delen.
Locatie: Polyvalente zaal De Rijdt, Brakel
Toegang: Iedereen is welkom, ongeacht politieke kleur of achtergrond. Groen Brakel wil met deze lezingen een brede dialoog op gang brengen over de toekomst van onze maatschappij en planeet.
Aanmelden: inschrijven is verplicht. Dit kan via de website van Groen Brakel of de QR code in te scannen.