Landelijke Gilde erg blij met ruime belangstelling voor maisdoofhof én zomerbar

2600 beleven een spannend avontuur in maïsdoolhof 

‘We beleefden een heel mooie derde editie van onze maisdoolhof & zomerbar, zo’n 2600 bezoekers (waaronder een record aantal kinderen) hebben een spannend avontuur beleefd in de aangelegde maisdoolhof aan de Geraardsbergsesteenweg in Oosterzele. De deelnemers hadden tussen de 25 en 45 minuten nodig om de uitgang te vinden, opvallend ook tal van mensen die enkel voor de zomerbar kwamen, op de zondagen waren de 225 zitplaatsen allemaal ingenomen. En of men genoten heeft van de apero’s, mocktails, de (streek)bieren’ in onze zomerbar’, evalueert een zielsgelukkige Danny Meersman.
Je kon op ontdekkingstocht op 11, 17, 18, 24 en 25 augustus. Voorzitter LG Danny Meersman kon ook op de derde editie rekenen op ‘zijn’ enthousiast bestuur en Jong Landelijke Gilde en vrijwilligers.  LG Oosterzele weet van aanpakken. Heerlijk om zoveel bezoekers te zien genieten in een heuse vakantiestemming. Met veel goesting heeft Danny Meersman alweer een maïsdoolhof uitgewerkt, dit keer op een terrein van 2,5 ha. Er werd nu een parcours aangelegd met ruim 2 km aan gangen. Wie op de dool was, moest willens nillens een langere afstand moeten afleggen, maar niemand die er om baalde. Integendeel. Het gaat om de fun, dankzij Landelijke Gilde beleefde men veel plezier in de doolhof. Niet alleen voor de volwassenen, maar bovenal voor de kinderen is het een leuke activiteit. ‘Vree wijs’, klonk het uit de vrolijke zomersnoetjes. Ze konden zich ook verder uitleven in het mega springkasteel. Maisdoolhoven hebben een magische aantrekkingskracht. Flaneren en nadien lekker blijven zitten en relaxen in de zomerbar, mooi toch!
 
‘Wat ons heel gelukkig maakte, tal van mensen met een beperking (ook rolstoelpatiënten) hebben eveneens genoten van het maisdoolhof, intens gelukkig waren ze, het raakt een mens’, zegt met veel empathie Danny Meersman die deze materie kent, heeft zelf een zwaar zorgbehoevende zoon. Hij heeft veel woorden van dank voor het bestuur, de medewerkers, Jong Landelijke Gilde voor de vlekkeloze organisatie en uiteraard last but not least 2600 maal dank aan de deelnemers.  ‘Samen beleef je meer’. En nu op naar de volgende evenementen: zondag 1 september, gezinsfietstocht, zaterdag 7 september, maisparty.       (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).