Veel muziek, sport, duivenvlucht, drinks & food, reuzen, bal populaire en sfeer op Moortsele kermis

Trampleinfeesten met 6 bands

Moortsele kermist van vrijdag 30 augustus tot en met maandag 2 september. De kermis, gerealiseerd door de inzet van Heemkring Moortsele, Plankierke, Zappa en ’t Neerhof en een schare medewerkers, wil men in Moorsele blijven koesteren. Dankzij hen blijft kermis Moortsele springlevend. Ze vinden het belangrijk om aandacht te blijven hebben voor hun kermis en om tijdens de kermisdagen een gezellige en vrolijke sfeer te creëren. De organisatoren willen er opnieuw een mooie editie van maken. Kermis, mooie momenten om te genieten en mensen te ontmoeten. De kermis zorgt voor sfeer, voor beweging en de organisatoren zien graag Moortsele ‘bougeren’.
Zeven jaar geleden werd een nieuw concept gelanceerd: de Trampleinfeesten. Met succes. Dit jaar op zondag 1 september vanaf 11 u live muziek met maar liefst zes bands: Fellow Traveler, John and the Fancy Boots, Dimi zingt Hazes, The Mighty Black Camel Band met Kobe, dé revelatie van The Voice van Vlaanderen, Faute Bendt  en DJ P&P. Tussendoor pept de ‘Airkesmachine’ het publiek op. Verder op de kermisaffiche: afterwork met DJ Priese, Karaoke, kindernamiddag, Kevain, DJ Boer Boerie, Tornooi Jeux de Boules, Boule populaire met discobarak, tuinkaffee met optreden van Turtle Wax & Foodtrucks (vooraf inschrijven, kaarten te koop bij het bestuur), optreden The Replica’s, TD met Funksoulbrothers, voetbalwedstrijd FCE Moortsele – FC Sint – Martens – Latem, kermisvlucht duiven, ontmoetingsnamiddag 55 +, reuzenstoet, De Toape Geraapte, pizza’s door Flam, bal populair met dj Odessa One.
  Wie graag deelneemt aan Jeux de Boules schrijft zich in via freddy.den.haese@telenet.be. Elk jaar opnieuw zijn de duivenliefhebbers in de wolken met de kermisvlucht. Niet meer weg te denken op de kermis: de Reuzenstoet. Traditiegetrouw gaan ook op de editie 2024 reus Lange Jan, reuzin Lange Aldegonde, zoon Teun en dochter Tine door de straten laveren. Het concept van Moortsele kermis wordt behouden, een programma voor zowel een ouder als jong publiek. Moortsele kermis draait om ontmoeten, ontdekken, ontstressen en beleven.    (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)