Toxische sfeer binnen Open Vld Brakel tijdens de gemeenteraad over rusthuis!

Tijdens het vragenuurtje had raadslid Veronique Lenvain (VB) een vraag of er extra woongelegenheid komt achteraan de Najaarszon.

Enkele jaren terug bij de overname liet Bruno Schollaert (Najaarszon) ons weten dat er extra kleinere woningen zouden worden gebouwd achteraan het domein. Tot op heden zijn deze er niet en die gaan er niet snel komen liet gemeenteraadslid André Flamand  ( Open Vld) verstaan. “Als de gemeente op dergelijke manier blijft samenwerken dan zullen deze woningen er waarschijnlijk nooit komen. Het gaan om woningen voor senioren die kleinschaliger willen wonen.

Voor de overname diende de gemeente tekorten te dekken van 500.000 euro en meer. Sinds de overname is dit tekort steeds minder geweest. De procedures en het advocatengedoe zijn goed voor een nefaste samenwerking tussen rusthuis en gemeente!”

De geviseerde schepen van financiën  Peter Vanderstuyf  (Open Vld) zei dat hij alleen de belangen van de gemeente voor ogen heeft.

Schepen Marijn Devalck voor sociale zaken zei dat er misschien karakterieel een probleem is tussen beide partijen.

Tussen de gemeente Brakel en de Najaarszon lopen al jaren processen met een wisselend succes voor beide partijen  die nog steeds lopende zijn!