Oudercomité ’t Zarlarhartje vraagt om veiligheid schoolomgeving dringend aan te pakken

Zarlardinge/Geraardsbergen. Terwijl basisschool ’t Zarlarhartje zich voorbereidt op de start van het nieuwe schooljaar op maandag 2 september, maakt het oudercomité zich ernstig zorgen over de veiligheid van de schoolomgeving. ‘De huidige staat van de infrastructuur rondom de school laat te wensen over en vormt een potentieel gevaar voor leerlingen, ouders en personeelsleden’, laat het oudercomité weten.

Aan het einde van het vorige schooljaar werden er plotseling wegenwerken uitgevoerd in de buurt van de school, wat voor aanzienlijke hinder zorgde. Hoewel deze werkzaamheden tijdens de zomervakantie werden afgerond, vraagt het oudercomité zich af waarom deze werken niet meteen in de vakantie konden worden uitgevoerd, zodat de impact op het schooljaar tot een minimum zou worden herleid.

Veiligheid in het gedrang
Wat het comité echter het meest verontrust, is dat na de wegenwerken de verkeersremmers en het zebrapad niet zijn hersteld. Bovendien zijn belangrijke signalisatieborden niet zichtbaar, liggen verkeersborden omver en zijn voetpaden ontoegankelijker, wat de veiligheid verder in het gedrang brengt. Ondanks herhaaldelijk contact tussen de schooldirectie en de stadsdiensten is er tot op heden niets ondernomen om deze problemen aan te pakken.

‘De veiligheid rondom de school is al jaren een groot probleem’, aldus het oudercomité. ‘Eerder werd er een buurtvergadering georganiseerd om oplossingen te bespreken, maar volgens recente informatie van de stedelijke diensten zullen deze maatregelen nog geruime tijd op zich laten wachten.’

Het oudercomité vraagt zich af waarom het zo lang moet duren om essentiële infrastructuur – zoals zebrapaden en vluchtheuvels – te herstellen. Het oudercomité wil de nodige aandacht vragen voor de urgentie van het probleem, in de hoop dat dit eindelijk leidt tot actie van de stad Geraardsbergen.

Julien Borremans