Slagerij De Backer opende zijn deuren in Brakel-Elst

Waar jaren de zaak De Koekelaere was gevestigd langs de Ommegangstraat in Elst opende zondag ll. slagerij De Backer.

Einde van een tijdperk in Elst : beenhouwerij De Koekelaere stopt – NUUS

De vorige zaakvoerders Eric en Christine geloven in het nieuw project zoals we schreven in een eerder artikel   dat nu van start is gegaan met Kristof De Backer en Stéphanie Veldeman. Alles is begonnen in de slagerij van de ouders van Kristof. Ondertussen is men uitgegroeid tot een familiebedrijf waarbij de derde generatie mee in het verhaal stapt.

Slagerij De Backer stelt eigenlijk een one- stop shop voor waar je terecht kunt voor: vers rundsvlees, gerijpte vleessoorten, ambachtelijke charcuterie , tapas en buffetten, dagschotels, bakkerij lekkernijen, patisserie en ijs, kaas, groenten en fruit, BBQ, wijn enz…….

Korte keten

Kristof: “onze runderrassen komen uit de Vlaamse Ardennen en we zoeken zoveel mogelijk lokale leveranciers. We garanderen hierdoor een korte keten met een zeer hoge kwaliteitsstandaard. We zijn opgeleid met een drietal in Ter Groene Poorte wat mede voor vakmanschap op alle vlakken moet zorgen.”

Catering en feestzaal

In de cateringservice  creëert men unieke en verfijnde gerechten vertelt Stéphanie. ” Vlees of vis worden met volledige passie bereid.”

De feestzaal moet een bijkomende troef vormen voor de zaak waar men voor elk feest of gelegenheid terecht moet kunnen.

Stéphanie:” de veelzijdigheid van mogelijke activiteiten gaat van bruiloften , communiefeesten, bedrijfsfeesten en veel meer.”

Flexibele werkorganisatie 

Wie de winkel binnenstapt ziet een kleurrijk geheel met keuze te over op alle vernoemde domeinen. Men voorziet flexibele uren want de slagerij is over de middag open en op zondagvoormiddag. De sluitingsdag is maandag.

We wensen de zaakvoerders en het personeel veel succes toe! De gemeentelijke overheid kwam zondag op bezoek bij de opening!