Bevrijdingsfeesten te Herzele op zondag 8 september

De Bevrijdingsfeesten te Herzele is een organisatie van de gemeente Herzele en in samenwerking met de plaatselijke oud-strijdersbonden en met de Heemkundige Kring (De Hellebaard)

De Heemkundige Kring welke ter gelegenheid van de Erfgoed dag het boek “Tweede Wereldoorlog in Herzele” uitbrengt. Er zijn twee rondritten voorzien één in de voormiddag en één in de namiddag, een gids van de Heemkundige kring zal uitleg geven over de sporen van WOII. Deze rondrit is niet protocollair en staat los van onze plechtigheid, maar iedereen kan daar aan deel nemen om 17 u.

Vredesfeest

Er word verzamelt en de vorming van de stoet gebeurt om 17u aan het Schepenhuis. De optocht word opgeluisterd door de Piper band  “The Silver Thisle Pipes”. On 17u45 gaat de plechtigheid door aan het monument voor de kerk van Herzele met een voordracht van Route 42 dichter 2024 Mieke De Pooter. Nadien is er een receptie voor de genodigden in het LDC T Ryckboch.

Vanaf 8 september kan je ook de tentoonstelling bezoeken i het erfgoedhuis te Borsbeke tot en met maart 2025 , ze is toegankelijk na afspraak ( 0473 250687 of verzend@dehellebaard.be  ) of elke éérste en derde zondag van de maand

 

Publicatie nieuw boek

Tweede Wereldoorlog in Herzele 1940-1945 wat betekende dit voor de 8 Herzeelse deelgemeenten. Getuigenissen van een 40-tal mensen uit de verschillende deelgemeenten, die de oorlog nog meemaakten, vormen de rode draad doorheen het boek dat uit 13 hoofdstukken bestaat.

Het boek, in A4 formaat, heeft een klassieke linnen kaft en telt 252 pagina’s. Dit lees- en kijkboek, opgemaakt in een overzichtelijke lay-out en bestaande uit een goede mix van
tekst en uniek beeldmateriaal, geeft een verhelderende kijk op hoe de plaatselijke bevolking de woelige oorlogsjaren beleefden.
Daarom hoort deze publicatie thuis in elke Herzeelse boekenkast.
Bij voorintekening te koop aan 35 euro, via storting op het rekeningnummer van De Hellebaard
BE66 0013 8239 9843, met vermelding: boek W02
Het boek kan na verschijning begin september ’24 afgehaald worden in het Erfgoedhuis De Pastorij, Pastorijstraat 3 – Borsbeke