Erfgoedpunt van Melle stelt haar nieuwe locatie voor Pontstraat 7

Op zondag 8 september stelt het Erfgoedpunt van Melle haar nieuwe locatie voor een eerste keer open voor het publiek. Na ruim 50 jaar ruilde het Erfgoedpunt deze zomer zijn vertrouwde locatie langs de Brusselsesteenweg in voor een vernieuwde stek in de Pontstraat 7.

Een hele zomer lang werkten de vrijwilligers van Erfgoed De Gonde vzw en het gemeentepersoneel hard aan de verhuis van het archief- en documentatiecentrum naar de voormalige kleuterklassen achter de sporthal in de Pontstraat. De verhuis van de museumcollectie is voorzien voor dit najaar. Ook de ontharding en heraanleg van de kleuterspeelplaats is nog volop aan de gang.

 

Op zondag 8 september kunnen nieuwsgierigen van 10 uur tot 17 uur alvast een kijkje nemen in de vernieuwde lokalen, de tentoonstelling over 50 jaar E17 bezoeken en een lezing bijwonen van beroepsgenealoog Peter Eyckerman over de identificatie van oude familiefoto’s. Eyckerman is gespecialiseerd in historische fotografie. Hij zal heel wat nuttige tips aanreiken om oude familiefoto’s te dateren en om zelfs afgebeelde personen te identificeren. Het aantal plaatsen voor de lezing is beperkt. Vooraf inschrijven is verplicht en kan via inschrijvingen.melle.be.

Vanaf maandag 9 september kan het publiek opnieuw terecht in de vernieuwde leeszaal voor stamboomonderzoek of opzoekingen over de geschiedenis van de regio.