Positief Zottegem: “Onveilige situatie Ten Ede – Smissenhoek roept om dringend ingrijpen”

Buurtbewoners klagen steen aan been over de werkzaamheden aan Ten Ede en de Smissenhoek in Zottegem. “Ze leiden tot  toenemende onveiligheid en verkeerschaos”, zo zegt buurtbewoner en kandidaat bij Positief Zottegem, Sven Corthals. Volgens hem lijken de werken niet op elkaar afgestemd, wat leidt tot grote frustratie bij zowel automobilisten als fietsers.

“De verkeerslichten op de ene werf staan op rood voor maar liefst vier minuten, terwijl er aan de andere kant helemaal geen verkeersregeling is. Dit zorgt voor lange files en een gevaarlijke situatie, vooral tijdens de spitsuren”, aldus Corthals. “Ook fietsers zijn de dupe van de onduidelijke situatie. Het is voor hen vaak onduidelijk waar ze moeten fietsen en buurtbewoners geraken moeilijk van hun oprit. Ondanks de vele klachten van buurtbewoners via sociale media lijkt de stad Zottegem weinig actie te ondernemen.”

“We hebben de stad al meerdere keren aangeschreven, maar het blijft stil”, verzucht Corthals. “Een eenvoudige én logische oplossing lijkt mij om de verkeerslichten op beide werven ten minste op elkaar af te stemmen. Daarnaast zou de aanwezigheid van politie kunnen helpen om het verkeer in goede banen te leiden, zeker met het oog op de vele schoolgaande kinderen. Buurtbewoners roepen de stad Zottegem op om dringend in te grijpen en de situatie te verbeteren. De veiligheid van alle weggebruikers staat op het spel. We hopen dat de stad snel actie onderneemt en een oplossing vindt voor deze onhoudbare situatie.”