Groen Oosterzele belicht verkiezingsprogramma en organiseert lezing met mobiliteitsdeskundige Kris Peeters

Op woensdag 11 september doorlopend van 17 u tot 19 u 30 gaat Groen Oosterzele in de foyer van GC De Kluize, Sportstraat 3 in Scheldewindeke zijn verkiezingsprogramma op een interactieve manier toelichten. Groen wist mobiliteitsdeskundige Kris Peeters te strikken voor de lezing ‘Hoe loopt het verkeer(d). De voordracht start om 20 u.
Onlangs stelden wij de 23 kandidaten voor waarmee Groen naar de gemeenteraadsverkiezing trekt op zondag 13 oktober. Groen gaat het verkiezingsprogramma in de komende weken voorstellen aan de hand van een aantal relevante activiteiten en acties. ‘Een van de speerpunten is ‘Veilig en aangenaam onderweg’, duidt Groen kandidaat en verkeersexpert Jorgen Vervliet. ‘Ook in landelijke gemeentes wordt de verkeersproblematiek groter, en willen wij doordachte en haalbare oplossingen. We nodigen daarom Kris Peeters, een topexpert in deze materie uit. Hij komt toelichten hoe mobiliteit veiliger, vlotter en duurzamer kan’.
‘Iedereen is welkom’, vult voorzitter en lijstduwer Steven Verstuyft aan. ‘We hebben de verschillende politieke fracties, scholen en de ambtenaren van de gemeente expliciet uitgenodigd. Zo hopen we dat Kris Peeters niet alleen Groen Oosterzele, maar alle betrokkenen kan inspireren, zodat we tot  gezamenlijke oplossingen komen’. Kris Peeters (de echte zegt hij zelf) is een toonaangevende stem in het maatschappelijk debat rond mobiliteit. In ‘Hoe loopt het verkeer(d)’ neemt hij u mee voor een wandeling langs de belangrijkste mythes en doorprikt ze één voor één. Daarna vertelt hij er graag bij wat dan wél de toets doorstaat en wat we daarmee kunnen doen op weg naar een gelukkige mobiliteit. Mis deze boeiende en leerrijke voordracht niet. Deelnemen aan de lezing kost 5 euro (inbegrepen één standaard consumptie na de lezing in de foyer. Inschrijven via www.groenoosterzele.be     of  https://forms.gle/cQkrhDSc2nRMVRKeA (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)