Op Gilo-avontuur naar het maïsdoolhof!

De eerste schooldag is altijd een spannend moment voor kinderen, leerkrachten en ouders. Dit jaar besloot GILO Scheldewindeke om het nieuwe schooljaar op een bijzondere manier te beginnen: de kinderen en ouders kregen een lekker ontbijt aangeboden door onze ouderraad Windscherm en nadien gingen we samen op pad naar het  maisdoolhof!
 
De opwinding was duidelijk te voelen bij de aankomst op het maïsdoolhof. Het doolhof, met zijn hoge maisstengels en kronkelende paden, zag er indrukwekkend en misschien zelfs een beetje mysterieus uit. Voor sommige kinderen was het hun eerste bezoek aan een doolhof, terwijl anderen al eerder deze groene paden hadden verkend.
Terwijl de kinderen hun weg door het doolhof zochten, leerden ze samenwerken, problemen oplossen en navigeren.
Het maisdoolhof was ook een geweldige manier om de kinderen aan het begin van het schooljaar dichter bij elkaar te brengen.
In kleine groepjes werkten ze samen om het eindpunt van het doolhof te bereiken. Dit zorgde voor veel gelach, geroep en soms wat verwarring, maar bovenal voor teamwork. De oudere kinderen namen vaak het voortouw en hielpen de jongere kinderen, wat de groepsdynamiek en vriendschappen versterkte.
Kortom het bezoek aan het maisdoolhof was een groot succes en bood de perfecte mix van avontuur, educatie en plezier.
We willen alvast onze ouderraad en het team van het maïsdoolhof bedanken voor ons eerste fantastische avontuur.