Vrolijke sfeer en enthousiaste feestvierders op Kermis Moortsele

 
Moortsele baadde in de zon. Aangename zomerse temperaturen, zeg maar een Indian Summer. Feesten is nog zo leuk in de zon. Moortsele kermiste er van vrijdag 30 augustus tot en met maandag 2 september duchtig op los. Er zakten veel feestvierders af naar het kermis-vierend Moortsele. Op het Tramplein was het bijzonder druk. Een geweldig goed idee om zeven jaar geleden uit te pakken met de Trampleinfeesten. De editie 2024, eveneens een schot in de roos. Kermis Moortsele, alweer heel geslaagd, met veel dank aan de weergoden.
 
 
En uiteraard ook veel dank aan Heemkring Moortsele, Plankierke, Zappa en ’t Neerhof, en de vele medewerkers die  de handen in elkaar sloegen en erin slaagden het publiek te trakteren op een kermis om ‘u’ tegen te zeggen. Kermis Moortsele, mooie momenten om te genieten en mensen te ontmoeten. Moortsele ‘bougeerde’ als van oudsher.  Op zondag 1 september vanaf 11 u startte het muziekfestival al, muziek maestro met maar liefst zes bands: Fellow Traveler, John and the Fancy Boots, Dimi zingt Hazes, The Mighty Black Camel Band met Kobe, dé revelatie van The Voice van Vlaanderen, Faute Bendt  en DJ P&P. Tussendoor pepte de ‘Airkesmachine’ het publiek op. Grote amusementswaarde. Ambiance. Het kan niet anders dat er in 2025 een nieuwe editie komt van de Trampleinfeesten. Op de kermisaffiche 2024 prijkten ook de afterwork met DJ Priese, Karaoke, kindernamiddag, Kevain, DJ Boer Boerie, Tornooi Jeux de Boules, Boule populaire met discobarak, tuinkaffee met optreden van Turtle Wax & Foodtrucks , optreden The Replica’s, TD met Funksoulbrothers, voetbalwedstrijd FCE Moortsele – FC Sint – Martens – Latem (de thuisploeg won met 2 – 1 en zette het nieuwe voetbalseizoen veel belovend in, in de kantine een kermissfeertje),
 
kermisvlucht duiven (al 45 jaar lang), ontmoetingsnamiddag 55 +, reuzenstoet, De Toape Geraapte, pizza’s door Flam, bal populair met dj Odessa One. Zeg zelf, voor elk wat wils op Moortsele Kermis. Een flinke brok (reuzen)erfgoed ontbreekt niet op de kermis. Traditiegetrouw laveerden de Moortseelse reuzen Lange Jan, reuzin Lange Aldegonde, zoon Teun en dochter Tine – met de Oosterzeelse bellenman Marc Van Gaver op kop – door de straten. De Moortseelse reuzen hebben een magische aantrekkingskracht. Impressionant. De naam Lange Jan verwijst naar een bos in de Kasteelstraat. Op oude landkaarten werd dat Lange Jan genoemd. Aldegonde werd genoemd naar de Gondbeek die door Moortsele loopt. Lange Jan en Aldegonde trouwden in 1984. In 2001 werd hun zoon Teun geboren. In 2007 kreeg het reuzenpaar een dochter: Tine. Wie weet krijgen in de toekomst Teun en Tine op hun beurt ook kinderen, kleinkinderen dus voor Lange Jan en Aldegonde. Mooi toch? Wie weet moet men in Moortsele er werk van maken. Het ‘Bal Populaire’ blijft al jarenlang een vaste waarde en met geen mes uit het slotevent van Moortsele kermis te snijden. Kermis Moortsele staat voor: vrolijke vrienden, gezelligheid, kermissfeer, food, dranken die rijkelijk vloeiden en enthousiaste feestvierders. Kermis Moortsele is uitgegroeid tot een gemoedelijke ontmoetingsplaats in hartje Moortsele. Elk jaar wint Moortsele kermis nieuwe zieltjes.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)