Zottegems bedrijf De Vroe Metals scoort met bijzondere investering

De Vroe Metals BV, gevestigd op de Industrielaan 19 in Zottegem, heeft een bijzondere investering gedaan: een buizenlaser Bodor K2-Serie, aangeleverd door Astratec uit Lichtervelde.

“Er zijn maar een handvol buizenlasers gevestigd in Oost-Vlaanderen, de technologie is nog vrij recent maar zal nu dus binnen handbereik zijn van bedrijven in en rond de streek van Zottegem”, licht Thibault Escofier toe namens De Vroe Metals. “Voor ik de voordelen opsom, is het goed om eerst even wat dieper in te gaan op deze techniek zelf. Buislasersnijden is uitgegroeid tot dé manier om metalen buizen en profielen te snijden. Dit proces kent een ongekende precisie dankzij de volledige automatisering en is heel wat efficiënter dan de traditionele manieren, zoals eerst zagen en daarna boren, frezen of slijpen. De buislaser maakt gebruik van een sterke laserstraal die een smeltpunt creëert, om zo door het materiaal heen te snijden. Of het nu gaat om staal, inox of aluminium, buislaseren maakt het mogelijk om verschillende soorten metalen in diverse diktes moeiteloos en nauwkeurig op de juiste lengte te snijden, inclusief alle gaten en openingen.”

“De K2-Serie kan ronde, vierkante en rechthoekige buizen laseren vanaf diameter 15 mm tot en met diameter 230 mm”, gaat Thibault verder. “De invoerlengte van de profielen is 6500 mm en het uitvoerstation is 4000 mm, met support rollers aan de in & uitvoerzijde. Naast de hoge precisie waarmee metaal kan worden bewerkt, zijn ook de toepassingen veelzijdig. Niet alleen voor het op maat laten maken van profielen in de bouw, maar ook voor de interieurbranche en ook voor de medische sector is buislasersnijden een perfecte manier om efficiënt te kunnen werken en hoogwaardige kwaliteit af te kunnen leveren. Met buislasersnijden kunnen onder andere leidingen, frames, stoelen, tafels, borstwerkingen, hekwerken en andere metalen onderdelen op maat worden gemaakt.”

“Naast buislaseren kan je bij De Vroe Metals ook terecht voor plaat lasersnijden, knipwerk, plooiwerk, ponswerk, draadwerk, zagen, boren, tappen, persen, rolwerk en poederlakken”, besluit Thibault. “De Vroe Metals levert hoofdzakelijk aan de B2B markt producten zoals kabelgoten, dorpels, afwerkingsprofielen, stootwanden, bouwproducten, meubelbeslag, spatwanden, consoles, cortenstaal, afboordingen etc. in Ferro en non-ferro metalen. Daar het laseren van buizen voor ons nieuw is, zochten we naar een partner die ons bij die stap op een deskundige manier kon begeleiden. Zo kwamen we bij Astratec terecht, een Belgisch bedrijf dat zich heel specifiek op laser- en plasma- snijden toelegt. Dat boezemt vertrouwen in. Bij de keuze van de machine en haar configuratie kwam hun expertise trouwens heel duidelijk naar de oppervlakte, met een grote bereidwilligheid om mee te denken?. Daarnaast heeft Astratec een sterke service en dienst na verkoop. Dit is noodzakelijk bij dergelijke investeringen.”

Meer info?

Website De Vroe Metals Zottegem