Zottegem: uit de paperassen van ’t stad

  • Stad Zottegem is op zoek naar een redder voor het zwembad Bevegemse Vijvers. Solliciteren voor deze voltijdse job voor onbepaalde duur kan tot en met zondag 15 september. De selectieproeven (mondeling en praktisch) vinden plaats op maandagvoormiddag 30 september. Info over functie, aanbod, aanwervingsvoorwaarden (o.a. hoger reddersbrevet of gelijkwaardig getuigschrift), hoe solliciteren enz. is via www.zottegem.be/vacatures terug te vinden.
  • Het college van burgemeester en schepenen heeft beslist om, in het vooruitzicht van de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen op 13 oktober e.k., op het openbare domein geen aanplakborden ten behoeve van de politieke partijen en kandidaten te voorzien.
  • Aan de collectie van een 30-tal werken van de vroegere Zottegemse kunstenaarsfamilie Verstraeten die de stad reeds in haar bezit had, is nog een werk van Gustaaf Verstraeten toegevoegd, namelijk een schilderij met de afbeelding van het Kasteel van Egmont. Drie jaar vóór ze eind 2022 overleed, liet mevr. R.B. uit Zottegem deze schenking in haar testament optekenen en de gemeenteraad heeft dit legaat (vrij van successierechten) nu aanvaard.
  • Omdat de bestaande raamovereenkomst voor deze verzekeringen op 31 december van dit jaar ten einde loopt, heeft het stadsbestuur de procedure opgestart om een nieuw contract voor de verzekeringen voor de stad, het OCMW en het AGB (Autonoom Gemeentebedrijf dat instaat voor de uitbating van de ganse site Bevegemse Vijvers) te onderhandelen. Deze polis omvat personeel, materiële schade, aansprakelijkheid, voertuigen en gezondheidszorg. De kostprijs van de premie hiervoor wordt geraamd op 463.890 euro.
  • Na de beslissing tot afgelasting van de wielerwedstrijd Egmont Cycling Race voor mannen die in principe op kermiszondag 18 augustus zou verreden worden en waarvoor initieel opnieuw 50.000 euro uit de stadskas was opzijgelegd als financiële steun aan de organisatie ervan, werd vanuit de Zottegemse Wielerclub vzw gevraagd om die subsidie deels te voorzien  – ten bedrage van 20.000 euro – voor de tweede editie van de Egmont Cycling Race voor vrouwen op kermisdinsdag 20 augustus ll. Het stadsbestuur besliste hiermee akkoord te gaan. Naar verluidt zou dit (dubbele) subsidiebedrag eenmalig zijn (voor de eerste Egmont Cycling Race voor vrouwen werd een subsidie van 10.000 euro toegekend).