Ensemble Astor, Eva De Roovere & Frank Vaganée in Oosterzeelse cultuurtempel

Maak tijd voor ‘Tango van de Lage Landen’ 

Neem alvast je agenda en maak tijd voor…’Tango  van de Lage Landen. Het wordt op de start van het nieuwe cultuurseizoen op vrijdag 20 september in GC De Kluize in Scheldewindeke uitkijken naar het optreden van het ensemble Astor, begenadigde zangers Eva De Roovere en veelzijdig muzikant Frank Vaganée. Verlies samen de tijd uit het oog en kom genieten van ‘Tango van de Lage Landen’. Laat je maar eens goed gaan.
Ensemble Astor en Eva De Roovere serveren op vrijdagavond in de Oosterzeelse cultuurtempel Nederlandstalige songs van eigen bodem maar wel op Argentijnse wijze, door talenrijke saxofonist Frank Vagané (Brussels Jazz Orchestra) afgekruid met een vleugje jazz. Zo wordt Mia van Gorki een pittige tango en ‘De eerste sneeuw’ van Jan De Wilde een zoete milonga. Verrassende combinaties leveren vaak de interessantste smaken op. Bij muziek is dat net zo.
De muzikanten van Astor: Stijn Bettens (bandoneon & accordeon), Onan Van de Weyer (gitaren), Marijn Goossens (piano) en Christophe Devisscher (contrabas) zijn geenszins aan hun proefstuk toe. Eerder brachten ze met Patrick Riguelle tangoversies van Jacques Brels repertoire. In het tangomilieu zijn ze al maar dan 20 jaar een vaste waarde. Tickets kosten 20, 19, 18, 17 en 16 euro en zijn verkrijgbaar in GC De Kluize, Sportstraat 3 in Scheldewindeke, via 09/ 363 83 30, reservaties@oosterzele.be, www.gcdekluize.be. Je kan in De Kluize terecht elke werkdag van 8 u 30 tot 12 u en van 13 u 30 tot 16 u. Op maandagavond is de cultuurdienst open van 18 u tot 20 u. Op vrijdagnamiddag zijn alle gemeentelijke diensten gesloten. De cultuurdienst vind je op de eerste verdieping van GC De Kluize.  (marcel van de vijver)