Fietsersbond Oosterzele organiseert een workshop voor gebruikers van speedpedelecs

Fietsersbond: “Slim op de speedpedelec!”

Op zaterdag 21 september organiseert de Oosterzeelse afdeling van de Fietsersbond een workshop voor gebruikers van de speedpedelec op de Markt in Scheldewindeke. Zij werken daartoe samen met VSV die hiervoor een ervaren deskundige laat overkomen.

Na de zeer geslaagde en gesmaakte organisatie “Kijk ik fiets!” waarbij kleine kinderen op een voormiddag leerden fietsen zonder steunwielen, wordt nu de blik gericht op een ander publiek.

Doelgroep van deze workshop zijn gebruikers van speedpedelecs, geen e-bikes. Zowel beginnende als gebruikers met jarenlange ervaring zijn welkom. Rijden met de speedpedelec vergt enige kennis en vaardigheden die tijdens deze 2 uur durende workshop worden bijgebracht en ingeoefend. In het verkeersreglement staan belangrijke specifieke details die niet steeds even bekend zijn. Zo zijn er fietspaden waar je met de speedpedelec wel op mag en andere weer niet, raak er maar uit wijs. Soms lijkt ook de wegbeheerder niet echt op de hoogte te zijn. Zo is er op weg naar Gent een fietspad waar het verboden is om op te rijden met de speedpedelec terwijl het snelheidsregime op die weg je net verplicht om op dat fietspad te rijden.

Speedpedelecs zijn door hun groter motorvermogen verschillend van gewone fietsen en e-bikes en daar zijn automobilisten zich nog niet steeds van bewust. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren en dan is het goed om een aantal vaardigheden onder de knie te hebben. Fietsersbond Oosterzele is zich van dit alles bewust en organiseert daarom samen met VSV deze workshop om gebruikers van speedpedelecs (nog) bewuster en veiliger door het verkeer te loodsen.

De deelname werd zeer democratisch gehouden op 10 EUR. Leden van de Fietsersbond betalen zelfs maar 5 EUR.

OPGELET: deelnemers brengen hun eigen speedpedelec mee! Inschrijven kan via de website https://www.fietsersbondoosterzele.be/ en daar is ook bijkomende info te vinden.