Patrick Depuydt Zottegem Atletiek stunt: Belgisch Kampioen en recordhouder 800m M60

Patrick Depuydt, atleet bij Zottegem Atletiek, heeft onlangs een indrukwekkende mijlpaal bereikt op het Belgisch Kampioenschap 800 meter in de categorie Masters 60+. Niet alleen sleepte hij de gouden medaille in de wacht, maar hij verbrak ook het Belgisch record in zijn leeftijdscategorie. Met een schitterende tijd van 2:16:19 heeft Patrick een prestatie geleverd die hem voor altijd een plek in de Belgische atletiekgeschiedenis verzekert.

“Zijn toewijding en passie voor de sport kwamen tot uiting in deze overwinning”, vertelt Tom Leenaert namens Zottegem Atletiek. “Ondanks zijn 16e plaats op het Wereldkampioenschap in Göteborg eerder dit jaar, waar hij met een tijd van 2:19:59 net naast de finale greep, liet Patrick zien dat hij nog steeds op het hoogste niveau kan meedraaien. Zijn ervaring op het WK was een leerrijke en onvergetelijke ervaring, en hij toonde zijn vastberadenheid door in eigen land opnieuw te schitteren. Naast zijn overwinning op de 800 meter tijdens het Kampioenschap van Vlaanderen, waar hij opnieuw indruk maakte met zijn recordtijd, behaalde Patrick ook een 1e plaats in het verspringen met een sprong van 4,4 meter. Deze prestaties benadrukken zijn veelzijdigheid en onvermoeibare inzet in de sport.”

“Zottegem Atletiek kan trots zijn op zijn prestaties, want Patrick blijft zichzelf uitdagen en bewijst keer op keer dat leeftijd slechts een getal is. Zijn uitzonderlijke resultaten inspireren zowel jongere als oudere atleten en bevestigen dat toewijding en liefde voor de sport altijd worden beloond”, gaat Tom Leenaert verder. “Naast Patrick’s opmerkelijke prestaties was ook de rest van Zottegem Atletiek succesvol tijdens het Kampioenschap van Vlaanderen in Mechelen. Nathalie Van Huffel werd provinciaal kampioene in het discuswerpen, en Herman Van de Velde behaalde een 3e plaats in het hoogspringen en polsstokspringen. Dieter Everaert voegde hier nog een 2e plaats in het kogelstoten en een 3e plaats in het discuswerpen aan toe, terwijl Karel De Winter brons pakte op de 1500 meter. Op het provinciaal kampioenschap 10.000 meter in Deinze kroonde Marc Goossens zich tot Provinciaal Kampioen van Oost-Vlaanderen, met Bert Lerouge en Jurgen Verlinden die respectievelijk zilver veroverden. Deze atleten bewijzen stuk voor stuk dat de masters van Zottegem Atletiek nog steeds op hoog niveau presteren.”