Jozef Van den Bulcke

Zwalms ereschepen Jozef Van den Bulcke is overleden

Zwalms ereschepen Jozef Van den Bulcke (70)  is vandaag overleden na een slepende ziekte.  Jozef was drie legislaturen schepen. Het laatste schepenmandaat deed hij onder het burgemeesterschap van Karen De Colfmacker. (2012-2018)

Zijn eerste termijnen als schepen (G-Zwalm)  deed hij onder burgemeester Basiel Eeckhout. Tijdens de eerste legislatuur van Bruno Tuybens werd hij tot ereschepen benoemd.

In de huidige gemeenteraad was Jozef Van den Bulcke gemeenteraadslid voor Open Vld.  In zijn ambt van schepen was hij vooral verantwoordelijk voor financiën die hij nauwlettend in het oog hield. Voor jeugd, sport en cultuur heeft hij eveneens veel gerealiseerd.

Jozef was iemand die op kwam voor zijn gedacht.   Zijn laatste opmerkelijke zet was dat hij vanuit de oppositie  stemde met de meerderheid over het beeldkwaliteitsplan. ” Hij zei toen dat de gemeente niet mag onbestuurbaar worden door iemand die is overgelopen.”

Jozef Van den Bulcke was ook betrokken bij de Zwalmse toneelgroep De  Munckghesellen.

Burgemeester Bruno Tuybens heeft aan alle Zwalmse politieke partijen gevraagd  om de campagne twee dagen on hold te zetten  uit eerbied en respect voor Jozef en zijn naasten.

Onze oprechte deelneming voor de familie van Jozef!