Autovrije Zondag in Zottegem: speciale verkeersregelingen

De zone waarbinnen op zondag 15 september de Autovrije Zondag in het Zottegemse stadscentrum georganiseerd wordt, strekt zich uit tussen de spoorweg en de Meerlaan / Wolvenstraat / Weidestraat / Hofstraat / Beislovenstraat / Bruggenhoek. Naar aanleiding hiervan worden die dag volgende verkeersmaatregelen genomen (allemaal van kracht tot 19 uur):

  • Alle straten in deze zone worden vanaf 12 uur autovrij (dus geen verkeer toegelaten). De hoofdstraten in het stadscentrum worden voor de opbouw van het evenement om veiligheidsredenen reeds vanaf 10 uur afgesloten.
  • In de hele zone is vanaf 10 uur een parkeerverbod van toepassing. Op de middenberm in de Heldenlaan gaat het parkeerverbod reeds om 8u30 in. Ook de D. Van Den Bossche is niet voorbestemd om er te parkeren.
  • Dit parkeerverbod geldt dus ook voor de volgende parkings die binnen deze zone gelegen zijn en dus niet kunnen gebruikt worden: parking Meersstraat, parking Nijverheidsstraat, parking Vestenstraat, parking Administratief Centrum Sanitary, parking Molenstraat en parking Oud-College.
  • Volgende parkings zullen wel beschikbaar zijn: De Muze (Beislovenstraat), OCMW (Deinsbekestraat), Ledebergstraat, Lyceumstraat, H. Hartplein en Bevegemse Vijvers.
  • Aan inwoners van en handelaars in het centrum wordt gevraagd om hun wagen ofwel in hun garage ofwel – zaterdagavond of zeker zondagmorgen vóór 10 uur – buiten de evenementenzone (op een van voormelde beschikbare parkings) te plaatsen in geval ze hem in de loop van zondag nodig zouden hebben.
  • Het autobusstation wordt op zondag 15 september ingericht aan de achterkant van het treinstation in de Broeder Mareslaan. Het AZ Sint-Elisabeth zal bereikbaar zijn vanuit de Broeder Mareslaan en Godveerdegemstraat.