Tweede Lierde Sneukeltocht: Een smaakvolle wandeling voor het gezin.

Op zaterdag 14 september 2024 vond de Tweede Lierde Sneukeltocht plaats, georganiseerd door Mieke Van de Pontseele in het kader van de Dag van de Landbouw. Deze editie was vooral gericht op gezinnen met kinderen en trok heel wat deelnemers aan voor een dag vol plezier en lekkernijen.

De Sneukeltocht bood een wandeling van 5 kilometer, ideaal voor jonge gezinnen en recreatieve wandelaars. Dankzij de gratis inschrijving kon iedereen deelnemen en genieten van een prachtige, gezellige route doorheen het landelijke Sint Maria Lierde.

Smakelijke bevoorrading onderweg.

Tijdens de tocht waren er verschillende bevoorradingsposten waar deelnemers konden genieten van diverse versnaperingen. Het aanbod was een leuke mix van zoet en gezond, met onder andere:

  • Wafels voor de zoetebekken,
  • Chocomelk, een favoriet bij de kinderen,
  • Peren voor een frisse, fruitige pauze,
  • Rijst- of maïswafels, voor wie liever iets lichters had,
  • Een ijsje als verfrissing aan het einde van de tocht.

Elke bevoorradingspost werd met de glimlach bemand door leden van de politieke partij Lierde Rechtuit, die niet alleen zorgden voor de organisatie, maar ook voor een persoonlijke en toegankelijke sfeer.

Kinderanimatie aan OC De Lier.

De tocht eindigde aan OC De Lier, waar de jongste deelnemers konden genieten van een uitgebreid aanbod aan kinderanimatie. Er was werkelijk aan alles gedacht om de kinderen een fantastische dag te bezorgen:

  • Een springkasteel voor eindeloos springplezier,
  • Volksspelen, waar jong en oud zich konden uitleven in ouderwetse spelletjes,
  • Een pony ride voor de kleine dierenvrienden,
  • Tatoeages en grime voor wie zich even in een fantasiewereld wilde wanen.

Dankzij dit gevarieerde aanbod werd de Sneukeltocht niet alleen een leuke wandeling, maar ook een dag vol plezier en vermaak voor het hele gezin.

Met Lierde Rechtuit meer dan alleen een wandeling.

Naast de gezellige sfeer en smakelijke versnaperingen was de tweede “Lierde Sneukeltocht” ook een gelegenheid voor de kandidaten van Lierde Rechtuit om in contact te komen met de lokale bevolking. Ze stonden klaar om eventuele vragen te beantwoorden en hun plannen en visie voor de toekomst van de gemeente te delen, waardoor de tocht een subtiele maar effectieve manier werd om de gemeenschap te betrekken bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

De Sneukeltocht vormde een perfecte combinatie van beweging, lekkernijen en politieke betrokkenheid, en bewees nogmaals dat Lierde een hechte en gastvrije gemeenschap is waar iedereen welkom is.

We kunnen concluderen dat de Tweede Lierde Sneukeltocht een succes was. Dankzij de inspanningen van Mieke Van de Pontseele, de inzet van Lierde Rechtuit en de meer dan 700 aanwezigen, werd het een onvergetelijke dag voor jong en oud. We kijken al uit naar de volgende editie!