BON’AP OPENT POP-UP IN VOORMALIG SMATCH-PAND IN MUNKZWALM

Op woensdag 18 september krijgt de voormalige Smatch- en Buurtslagers-winkel in de Noordlaan 7, Munkzwalm een nieuwe start als Bon’Ap Pop-Up. Na de sluiting van Smatch eind maart, bleef Buurtslagers de klanten bedienen op dezelfde locatie. Na vier weken grondige verbouwingen is de maaltijdwinkel er klaar om de deuren te openen, met hetzelfde enthousiaste team dat de klanten bij Buurtslagers bediende. De pop-upwinkel zal naast de gekende Buurtslagers-producten een ruimer assortiment aanbieden. Munkzwalm wordt op die manier de 26e winkel van Bon’Ap in Oost-Vlaanderen.

 Bon’Ap is een maaltijdwinkelketen van het Oost-Vlaamse voedingsbedrijf Meat&More, dat gevestigd is in Aalter. De groep baat ook zo’n 130 slagerijafdelingen van Buurtslagers uit in verschillende supermarkten, waaronder Carrefour, Delhaize en recent ook Comarkt. Buurtslagers was jarenlang een vaste waarde in Smatch Munkzwalm. Na de beslissing van Smatch om de winkel te sluiten, werd er besloten om de slagerij-afdeling van Buurtslagers tijdelijk voort te zetten, zodat we onze trouwe klanten kunnen blijven bedienen.

Bon’Ap Pop-Up

“Met de transformatie naar Bon’Ap Pop-Up zijn we blij dat we het verhaal in Munkzwalm kunnen verderzetten met een uitgebreider maaltijdassortiment”, vertelt oprichter en zaakvoerder Geert Ally.

We behouden de gekende slagerij met dagvers vlees en charcuterie van Buurtslagers, maar bieden wel een uitgebreider diepvriesassortiment aan in vergelijking met de vorige slagerij- afdeling in Buurtslagers. Met verse lunchgerechten zoals belegde broodjes en soep brengen we het assortiment dat onze trouwe Bon’Ap-klanten reeds kennen. In de pop-upwinkel voorzien we ook een beperkte bakkerij-afdeling. Zo kunnen we de trouwe Smatch- en Buurtslagers-klanten hun dagdagelijkse producten blijven bieden.

Om de Bon’Ap Pop-Up te kunnen realiseren, was er een grondige renovatie vereist. Daarom sloten we de winkel ruim 4 weken en genoten onze medewerkers ondertussen een opleiding in onze nabijgelegen Bon’Ap-winkels.

Wat na pop-up?

 “De benaming Pop-Up geeft misschien de indruk dat we de winkel slechts tijdelijk uitbaten, maar we geloven sterk dat we met Bon’Ap een meerwaarde kunnen bieden in Munkzwalm”, benadrukt Matthias Boone, manager van Bon’Ap. “Daarom bekijken we momenteel welke mogelijkheden er zijn om een volwaardige Bon’Ap te plannen op de huidige locatie. Het interieur van de winkel kreeg reeds een opknapbeurt, maar het gebouw en de locatie zijn toe aan een nieuwbouw. In overleg met de eigenaar

en de lokale overheid, streven we naar een nieuwe site met meerdere winkels, waar Bon’Ap samen met andere winkels de klanten in de Zwalmstreek kan bedienen.”

Reeds 7 voormalige Smatch-winkels getransformeerd naar Bon’Ap (Pop-Up)

 Meat&More baatte in totaal 32 Buurtslagers-slagerijen uit in winkels van Smatch. Een deel van de winkels werd overgenomen door Colruyt Group en verder uitgebaat onder de noemer CoMarkt, met geïntegreerde Buurtslagers- slagerij. Voor de overige winkels werd een overnemer gezocht. Er werden dit voorjaar reeds 4 van die winkels omgevormd naar Bon’Ap Pop-Up. In februari gingen de winkelpunten in Assenede, Deerlijk, Kalken en Maldegem

alvast succesvol van start. Eind oktober zal ook Buurtslagers Galmaarden omgevormd worden tot Bon’Ap Pop- Up en begin oktober openen we een nieuwe Bon’Ap in Waasmunster.

Op die manier zijn er binnenkort 46 Bon’Ap-winkels en 6 Bon’Ap Pop-Ups in Vlaanderen. Het is geen toeval dat Oost-Vlaanderen, met 23 Bon’Ap-filialen en 4 Bon’Ap Pop-Up-filialen, sterk vertegenwoordigd is, gezien de centrale zetel te Aalter gevestigd is.

Topcollega’s gezocht

 

In de nieuwe Bon’Ap Pop-Up staat het team van Buurtslagers opnieuw klaar voor de klanten. “Met hen kunnen we het goede klantencontact dat er altijd was bij Smatch en Buurtslagers Munkzwalm verderzetten. De klanten mogen dus vertrouwde gezichten verwachten”, aldus Geert Ally. De winkelketen zoekt daarnaast nog extra verkooppersoneel, zowel voor de nieuwe Pop-Upwinkels als de andere maaltijdwinkels. Solliciteren kan via bonap.be.