Culinair feestje 10 jaar assistentiewoningen bij Najaarszon Brakel

Eerder vierden men   10-jarig bestaan van de assistentiewoningen met het optreden van het harmonieorkest Kunst (juni) en Broedermin uit Sint-Lievens-Esse. Vandaag zondag  was er opnieuw een grote activiteit ter ere van het jubileumjaar.

Groot feest in Vereniging Najaarszon in de Kasteelstraat in Brakel. De assistentiewoningen bestaan 10 jaar. En die verjaardag wordt een jaar lang gevierd met bijzondere activiteiten.

 Ter ere van het 10-jarig bestaan was er vandaag  een heus familiefeest voor alle bewoners en hun familieleden. Men maakte er  een hele gezellige middag van. Iedereen was welkom  om te genieten van een aperitiefje, hoofdgerecht en dessert.

 In totaal zijn er 45 assistentiewoningen in de Kasteelstraat in Brakel. De eerste bewoners kwamen er wonen in 2014. Al snel waren alle woningen ingenomen. En nog steeds zijn alle assistentiewoningen volzet en is er zelfs een wachtlijst. De bewoners kennen elkaar goed, ze zijn als familie voor elkaar. Ze doen geregeld samen activiteiten of spreken af voor een babbeltje in een zithoek.

 Bewoners die ouder worden en meer zorgen nodig hebben, krijgen voorrang voor opname in het woonzorgcentrum Najaarszon, in hetzelfde gebouw. Op die manier blijven ze contact houden met personeel en bewoners van de assistentiewoningen. En dat is natuurlijk een groot voordeel en geeft een gerust gevoel.

 Dit feestelijk jaar zorgt voor heel wat extra ambiance. Zo was er in juni een optreden van het harmonieorkest Kunst en Broedermin uit Sint-Lievens-Esse. Vandaag zondag 15 september bouwden bewoners en familie samen een culinair feestje.

Eerste bewoners van assistentiewoningen op de foto. Hubert Van De Velde en Suzanne Verstichelen beiden 92 jaar poseerden vandaag voor de lens tijdens het culinair gebeuren samen met personeel en directie.