Tentoonstelling met portretten bewoners wzc Egmont gemaakt door leerlingen SABK

Sinds zaterdag kan je in de Stedelijke Academie Beeldende Kunst (SABK) de expo Zinvol Contact bezoeken. Met portretten van de bewoners van woonzorgcentrum Egmont gemaakt door de studenten van het atelier Schilderkunst van de academie.

De expo is nog tot en met 21 september te bezoeken in het SABK Zottegem (Trapstraat 44). Die dag is er van 14.30 tot 16.30 een feestelijke finissage met een hapje en een drankje. Dinsdag, woensdag en vrijdag is de expo geopend van 9.30 tot 16.30 en op donderdag van 17.30 tot 20.30.

“De samenwerking tussen onze Stedelijke Academie en het woonzorgcentrum is een prachtig voorbeeld van hoe de stadsdiensten bruggen slaan tussen mensen”, vertelt schepen van Cultuur Lieselotte De Roover (CD&V). “Het project biedt een absolute meerwaarde voor zowel de artiest als de geportretteerde bewoners van ons woonzorgcentrum. Ik nodig iedereen uit om het resultaat tijdens te komen bewonderen, want het legt meer vast dan alleen gezichten: het vangt de verhalen, emoties en wijsheid van onze senioren door de ogen van jonge kunstenaars. Een unieke ontmoeting tussen jeugdige creativiteit en levenservaring.”

“Ook voor de bewoners van het woonzorgcentrum betekent dit project veel meer dan een portret: het is een moment van verbinding, erkenning en dialoog met de kunstenaar. Het geeft hen de kans om hun verhaal te delen en zich gezien te voelen, op een manier die verder reikt dan woorden”, geeft schepen van Sociale Zaken Jenne De Potter (CD&V) nog mee. “Er werden trouwens portretten gemaakt van
mensen met en zonder dementie, waardoor het ook aansluit bij onze dementievriendelijke werking.”