foto comedyshows

Merelbeke Zaalshow 2.0 Jacques Vermeire & Luc Verschueren komen nog één keer naar Merelbeke

foto comedyshows

Eind de jaren tachtig maakten we kennis met één van Vlaanderens meest iconische duo’s. Luc Verschueren en Jacques Vermeire toerden toen zeven jaar lang alsof hun leven ervan afhing. Tot 200 optredens per jaar, 1.150 in totaal, voor zo’n 550.000 uitzinnige fans. Het duo groeide uit tot een waar begrip in de comedywereld, maar het einde is nu stilaan in zicht: beide heren stoppen ermee en beginnen dit najaar aan hun afscheidstournee met Zaalshow 2.0.

Ik heb met Luc een jaar de ‘Zaalshow 2.0’ gedaan voor volle zalen en we hebben samen besloten om er nog een seizoen bij te doen. Nu ik ereburger ben van Keerbergen, hebben we besloten om een ereronde te doen van deze show. En daarna gaan we stoppen.“, verschafte Jacques zelf een woordje uitleg.
Vanaf oktober wordt het startschot gegeven van hun ereronde. Een laatste mogelijkheid om dit legendarisch duo live aan het werk te zien: “We hebben tegen elkaar gezegd dat we nog een jaar een laatste keer samen gaan optreden. Nog één seizoen en dan stoppen op een hoogtepunt, want ik vind oprecht dat ik nu m’n beste werk ooit lever. Straffer dan Zaalshow 2.0 kan niet. Dus als je ons nog eens wil zien, het is het moment! Daarna stopt de formule.
Tijdens hun afscheidstournee passeert het iconisch duo nog één keer in Merelbeke: op vrijdag 18 oktober 2024 kan je naar Jacques & Luc komen kijken in het cultuurhuis. Tickets en info via www.comedyshows.be