Petra De Sutter presenteert haar boek ‘Wie redt de toekomst?’(Groen Brakel)

 Op 18/09/2024 organiseerde Groen Brakel een boeiende lezing met Petra De Sutter, gynaecologe, fertiliteitsarts en Minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven, als hoofdspreker. De avond stond in het teken van haar  boek ‘Wie redt de toekomst?’, waarin ze actuele wereldproblemen bespreekt en reflecteert op hoe we als samenleving een duurzame en rechtvaardige toekomst kunnen waarborgen.
In haar boek en tijdens de lezing stelde De Sutter de vraag: “Moet de toekomst wel gered worden, of komt alles vanzelf goed?” Ze deelde inzichten uit gesprekken met twintig inspirerende denkers, waarin thema’s zoals klimaatverandering, sociale ongelijkheid en de impact van technologie werden besproken. De Sutter benadrukte de noodzaak van een gezamenlijke aanpak en moedigde iedereen aan om verantwoordelijkheid te nemen in het bouwen van een betere wereld.
Lokale thema’s en burgerparticipatie in Brakel
Naast de bredere maatschappelijke uitdagingen, ging De Sutter in op lokale thema’s die leven in Brakel. Een belangrijk gespreksonderwerp was de versterking van burgerparticipatie. Ze benadrukte dat echte verandering niet alleen van bovenaf komt, maar dat ook burgers een cruciale rol spelen in het vormgeven van de toekomst van hun gemeente. Tijdens de lezing sprak ze over concrete manieren waarop inwoners meer betrokken kunnen worden bij het lokale beleid, zoals inspraakmomenten en initiatieven om de stem van de gemeenschap beter te horen.
De Sutter riep op tot meer samenwerking tussen burgers en lokale beleidsmakers om zo de uitdagingen van Brakel, samen aan te pakken. De lezing bood ruimte voor een interactieve vraag- en antwoordsessie, waar aanwezigen hun ideeën en zorgen konden delen en bespreken hoe zij de toekomst zien.
Initiatief van Groen Brakel
De lezing werd georganiseerd door Groen Brakel, dat zich inzet voor een duurzame en inclusieve toekomst voor de gemeente.
Conclusie
De lezing van Petra De Sutter was niet alleen een gelegenheid om haar boek ‘Wie redt de toekomst?’ te ontdekken, maar ook een moment van reflectie en inspiratie voor de inwoners van Brakel. Het evenement benadrukte het belang van zowel wereldwijde als lokale samenwerking om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan.