Nieuwe atletiekpiste aan sportsite Bevegemse Vijvers opengesteld voor gebruik

Het is intussen al ruim twee jaar geleden dat, begin mei 2022, de grote trom geslagen werd voor de presentatie van de ambitieuze plannen die het stadsbestuur (toen) had voor de volledige vernieuwing van de site van het voormalige sportstadion in Bevegem. Daarbij spraken burgemeester Evelien De Both en schepen van sport Brecht Cassiman ook de verwachting uit dat tegen het einde van dat jaar de eerste spade in de grond zou kunnen gestoken worden. Intussen is echter genoegzaam geweten dat het met die plannen anders gelopen is. In afwachting van de latere realisatie van het stadionproject – en nog vóór het einde van deze legislatuur – kon wel al werk gemaakt worden van de aanleg van een nieuwe atletiekpiste.

In de voorbije maanden werden de oude tribune gesloopt, de betonnen omheining en ‘gradins’ rond het terrein weggehaald en de vroegere sintelbaan uitgegraven. In de plaats ervan is een waterdoorlatende tartanpiste met synthetische (kunststof), licht verende en poreuze ondergrond aangelegd. Nadat ze eerst door de atletiekclubs mocht getest worden, is de nieuwe atletiekbaan gisteren donderdag met een korte plechtigheid, waarbij de eer om de piste in te lopen was weggelegd voor de leden van het college van burgemeester en schepenen, nu ook officieel opengesteld voor al wie zijn/haar loopschoenen wil aantrekken. Aanvankelijk was aangekondigd dat dit reeds in de tweede helft van augustus zou gebeuren. Voor de uitvoering van de werken werd een beroep gedaan op de firma Lesuco uit Huldenberg tegen de kostprijs van 768.000 euro (eerst was er sprake van 680.000 euro) waarvan 60 % gesubsidieerd door het Agentschap Sport Vlaanderen.

PERSOONLIJKE TOEGANGSBADGE NODIG

De toegang naar de vernieuwde piste bevindt zich voortaan in de Hemelrijkstraat, via de eerste trappen aan de rechterkant (parkeren in deze straat is niet toegestaan). Mindervalide sporters kunnen de sportdienst contacteren voor een alternatieve toegang. De piste is het hele jaar door van 6u30 tot 22 uur open voor het publiek, behalve tijdens de trainingsmomenten van de atletiekclubs (te raadplegen via zottegem.be/atletiekpiste). De piste is enkel toegankelijk door middel van een badge (een soort armband) die bij de sportdienst in de Bevegemse Vijvers moet aangevraagd worden. Naar verluidt deden bijna 350 sportievelingen dit reeds.

Vanaf maandag 23 september zullen de badges kunnen afgehaald worden bij de sportdienst die hiertoe alle aanvragers persoonlijk zal contacteren. De badge is een jaar geldig en gratis. Wel wordt een waarborg van 25 euro gevraagd, die men terugkrijgt bij inlevering van de badge. Kinderen jonger dan 16 jaar kunnen geen eigen badge aanvragen en hebben slechts onder begeleiding van een volwassene toegang. Per gezin (op hetzelfde adres) kunnen max. twee badges aangevraagd worden. De badge is persoonlijk en mag niet uitgeleend worden buiten het gezin. Het online formulier voor aanvraag alsook andere info is terug te vinden via www.zottegem.be/atletiekpiste.