N-VA wil langer parkeren in de binnenstad voor minder geld

Geraardsbergen. Het huidige parkeerbeleid in de binnenstad van Geraardsbergen wordt door vele inwoners en handelaars als stresserend en afstotend ervaren. Momenteel bedraagt de maximum parkeertijd 2 uur en dit is te krap, aldus N-VA Geraardsbergen.

‘Zorgeloos naar de kapper of het restaurant gaan of een terrasje doen kan duur uitdraaien indien het stadsbestuur na een minuutje extra parkeertijd zomaar 20 euro uit je budget haalt’, aldus N-VA Geraardsbergen.

N-VA Geraardsbergen stelt voor om 1uur gratis parkeren, dat verlengd kan worden met 3 uur betalend parkeren tegen een gunstig tarief.

‘Handelaars kunnen eveneens een ‘handelaarskaart’ kopen zodat ook zij niet te pas en te onpas hun wagen moeten verzetten of haastig hun zaak dienen te verlaten om te gaan bijbetalen. Zij parkeren hun wagen in de voorziene blauwe zones zodat de bezoekers van de binnenstad de nodige ruimte krijgen om een parkeerplaats te vinden.’

Zo worden de parkeerplaatsen voorzien voor de klanten en ook effectief gebruikt door de klanten.

‘‘30 minuten gratis parkeren’ vakken wordt hierdoor overbodig en deze vrijgekomen zones kunnen makkelijk worden gebruikt als parkeerzones voor fietsers of andere duurzame bestemmingen’, stelt de N-VA voor.

‘Een klantvriendelijker parkeerbeleid laat zowel de inwoner als de bezoeker toe om meer van onze binnenstad te genieten. Bij verdere elektrificatie van het wagenpark zal er geïnvesteerd worden in meerdere laadpalen als extra dienst wat een bezoek aan de stad aantrekkelijker en aangenamer maakt voor iedereen.’

Julien Borremans