Het Alternatief trekt met korte maar pittige lijst naar de kiezer en pleit voor meer integriteit in de politiek

Geraardsbergen. Het Alternatief trekt met een onvolledige, maar pittige lijst naar de kiezer. Oudgediende Stephan Bourlau is lijsttrekker, maar naast Caroline Labie en Mark Vanvaeck, prijken ook Ann Cosyns, Sven Wicheleer en Gabriël Schaut op de lijst.  Het Alternatief pleit voor meer integriteit in de politiek.

Zes jaar geleden trok Het Alternatief voor het eerst naar de kiezer. Met twee verkozenen in de gemeenteraad verraste de nieuwbakken partij vriend en vijand. De euforie was van korte duur want even later zetelde Paul Deprez als onafhankelijke in de gemeenteraad. Stéphan Bourlau – die voor de derde keer werd verkozen – liet zich niet kennen en voerde zes jaar lang stevige oppositie in tal van dossiers. Paul Deprez staat nu als derde op de lijst van UP (Uitgesproken Politiek).

Kandidaten
Het was niet zeker of Het Alternatief zich weer aan de kiezer zou presenteren, maar op de valreep schoof lijsttrekker Stéphan Bourlau dan toch een korte maar pittige lijst naar voor. Stéphan Bourlau is een overlever. Na twee legislaturen als fractieleider voor Het Vlaams Belang en één voor Het Alternatief, start hij misschien in januari aan zijn vierde legislatuur in de gemeenteraad.

Daarnaast prijken ook nog Caroline Labie (tweede plaats) en Mark Vanvaeck (lijstduwer) op de lijst. Caroline Labie is strategisch adviseur. Mark Vanvaeck heeft veertig jaar ervaring met cultuur en erfgoed. Ook Ann Cosyns – die al meer dan 30 jaar zelfstandig uitbaatster is van een winkel in het centrum van de stad – staat op de vierde plaats. Sven Wicheler – zaakvoerder van S-Drinks en geen onbekende in het wielermilieu – staat op de vijfde plaats. Jannick Pieters – leidinggevende bij Somati Fie – bekleedt de negende plek. Vlak voor Jannick staat Gabriël Schaut, gewezen voorzitter van N-VA-Geraardsbergen.

Vernieuwde stadskern
Het Alternatief gaat voor meer politieke integriteit in de politiek. ‘We pleiten voor eerlijke, professionele en open dienstverlening voor al onze burgers.  We maken duidelijke afspraken met de administratie voor de verwezenlijking van ons programma’, geeft lijsttrekker Stéphan Bourlau nog mee.

Het Alternatief wil daarnaast een propere en veilige stad, met meer blauw op straat. De stadslijst vraagt ook het herstel en het onderhoud van alle (voet)wegen en fietspaden. Ook het verkeersinfarct op de Astridlaan moet worden aangepakt. De verkeerscirculatie en de parkeermogelijkheden moeten worden herdacht. Het Alternatief pleit eveneens voor een krachtige integratie- en tewerkstellingspolitiek van nieuwe en werkloze burgers.

De lijst van Stéphan Bourlau is tevens vragende partij voor de aanpak van de verkrotting en leegstand. Ook de vernieuwing van de commerciële kern staat op de agenda. Als het van de stadslijst afhangt, komt er morgen weer een kiosk op de Markt. ‘Muziek en sfeer brengen de stad weer tot leven.’ Geraardsbergen moet opnieuw een aangename winkelstad worden.

Voor meer info: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064728339061

Julien Borremans

Foto v.l.n.r.: Jannick Pieters, Sven Wicheler, Ann Cosyns, Mark Vanvaeck en Caroline Labie