Meer dan 2.000 inschrijvingen in Zottegemse kunstacademies

Het deeltijds kunstonderwijs in Zottegem zit in de lift. De stijgende lijn werd al ingezet in 2017, kende door corona een kleine terugval maar de laatste jaren wordt de trend weer verdergezet. Dit mag blijken uit het feit dat zowel in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans (SAMWD) als in de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst (SABK) die twee jaar geleden voor het eerst de kaap van 1.000 inschrijvingen rondde, nu voor dit nieuwe schooljaar opnieuw meer dan 1.000 leerlingen mogen verwelkomd worden.

Om dit totaal van meer dan 2.000 inschrijvingen te onderstrepen, werden twee leerlingen extra in de kijker gezet, met name Yacine Mohammed Khaldi (9 jaar, rechts op de foto) als 1.000ste leerling van de SABK en Aden Cosijn (7 jaar, links op de foto) als 1.111de leerling van de SAMWD. Eerstgenoemde volgt voor het tweede jaar de lessen beeldatelier waarbij jonge kinderen aangezet worden om met allerlei materialen en technieken te experimenteren en creëren. Aden is reeds drie jaar leerling in de richting Suzuki-altviool en loopt ook al twee jaar tekenschool in de SABK.

Wie – van kinderen tot volwassenen – in de voetsporen van Yacine Mohammed en Aden wil treden, kan nog inschrijven tot en met 30 september. Voor alle info: samwdzottegem.be en sabkzottegem.be.