Splinternieuw schoolgebouw voor De Zeppelin en De Mozaïek

Geraardsbergen. De Vlaamse Regering heeft groen licht gegeven voor de bouw van een splinternieuwe school in Geraardsbergen. Concreet gaat over gaat het over een project van vzw Diocesaan Schoolcomité Denderstreek-Zuid, vzw Sint-Jozefinstituut, VBS De Zeppelin, buitengewoon basisonderwijs De Mozaïek, goed voor 6.527 m² extra schooloppervlakte.

Het project maakt deel uit van het ambitieuze scholenbouwprogramma ‘Scholen van Vlaanderen’ waar er een investering van € 1,2 miljard mee gemoeid is. ‘We gaan meer dan ooit voor onderwijskwaliteit en dus ook voor kwaliteitsvolle schoolgebouwen’, laat Ilse Roggeman (N-VA) weten.

De Vlaamse Regering heeft het licht op groen gezet voor het derde en laatste perceel van ‘Scholen van Vlaanderen’: goed voor nog eens 24 extra gloednieuwe scholen. Deze ene beslissing is goed voor 172.000 m² extra voor 25.000 leerlingen. Voor het eerst zullen ook gewone Vlamingen (een deel van) hun spaargeld kunnen investeren in deze ‘Scholen van Vlaanderen’. Het kapitaal zal op termijn in elk project ook opengesteld worden voor particuliere middelen. Zo kan je aandeelhouder worden van een school in jouw buurt.

Julien Borremans