Vlaams Belang maakt comeback in Merelbeke-Melle met lijst van 11 kandidaten

Het politieke landschap in Merelbeke-Melle zal op 13 oktober worden uitgebreid, want ook Vlaams Belang trekt opnieuw naar de kiezer. Na enkele jaren afwezigheid presenteert de partij een lijst met 11 kandidaten. “We hopen zoveel mogelijk zetels binnen te halen”, zegt lijsttrekker Filip Langenus.

Op 9 juni behaalde de partij al een sterke score in Melle en Merelbeke, met respectievelijk 16% en 15% van de stemmen. Dit resultaat is des te opmerkelijker aangezien er in de afgelopen jaren geen lokale afdeling actief was. Daar is dit jaar verandering in gekomen, en de afdeling hoopt nu in oktober de resultaten van 9 juni te evenaren en zo een rol te spelen op het politieke toneel in de nieuwe fusiegemeente. Met Filip Langenus heeft Vlaams Belang alvast een ervaren lijsttrekker in huis; hij was eerder actief als oprichter en voorzitter van Vlaams-nationale partijafdelingen, startend in de toenmalige Volksunie. “Hoewel we nog maar kort bezig zijn, mikken we op een sterk resultaat en willen we impact hebben op het beleid”, aldus Langenus. “Vlaams Belang is het enige alternatief voor wie echte verandering wil.”

Caroline Daenens wil zich in het bijzonder inzetten voor een diervriendelijke gemeente. Hendrik De Vloed wil de verkeersproblemen beter aanpakken. Bert De Mesmaeker wil de jeugd meer bij het beleid betrekken. Vincent Cortvriendt zorgt voor een gezond gemeentebudget zonder belastingverhogingen.

Op de lijst vinden we verder Marie-Line Van Baeveghem, Chantal Dirick, Franky Serraes, Wendy Van de Velde en Roland De Meyer. Marie-Jeanne Mathys, oud-afdelingsvoorzitster en van 2007 tot 2012 Merelbeeks OCMW-raadslid, steunt de lijst als lijstduwster.