Ensemble Astor, Eva De Roovere & Frank Vaganée zijn klaar om met ‘Tango van de Lage Landen’ Vlaamse theaterzalen te veroveren

Begenadigde zangeres Eva De Roovere kondigde haar nieuwste show ‘Tango van de Lage Landen’ aan als een try – out. Maar dat werd het geenszins, integendeel haar muzikale show staat al op punt. Heel vlot. In een wervelwind van songs en geflankeerd door vijf uitstekende muzikanten Frank Vaganée (saxofoon en dwarsfluit), Stijn Bettens (accordeon en bandoneon), Onan Van de Weyer (gitaren), Marijn Goossens (piano) en Christophe Devisscher (contrabas), maakte Eva De Roovere in GC De Kluize snel duidelijk dat ze onbetwistbaar een formidabele veelzijdige zangeres is. Energiek, het ganse concert lang. Een sterke persoonlijkheid en talentrijk. Het publiek is snel in de ban van Eva. Haar warme stem laat je niet onverschillig. Prachtige Nederlandstalige songs, schitterend gebracht op Argentijnse wijze. Heel speciaal. Nadrukkelijk in beeld, saxofonist Frank Vaganée, wat een schitterende muzikant. Wat die uit zijn saxofoon tovert is fenomenaal. Na de try – out is het duidelijk, Eva De Roovere, het ensemble Astor en saxofonist Frank Vagenée zijn klaar om de Vlaamse theaterzalen te veroveren.
Geslaagde try -out
Eva De Roovere startte met de beklijvende songs ‘Iedereen is van de wereld’ en ‘De eerste sneeuw’ (Jan De Wilde). ‘Tango van de Lage Landen’ werd een heerlijk muzikaal avondje. Perfect optreden. Getekend, EVa De Roovere. Ze geeft zich volledig. Het publiek houdt van haar. Een optreden van Eva De Roovere, is vooral luisteren, kijken en genieten. Stond daar een klassenvrouw te performen? Alleszins. Het concert was gepolijst, mooi uitgebouwd, het aandachtig publiek en gedisciplineerd publiek kreeg een heerlijk concert van het ensemble Astor, saxofonist Frank Vaganée en zangeres pur sang Eva De Roovere. Mooie poëtische teksten. Eva De Roovere beheerst de Nederlandse taal. Een genot om naar te luisteren. Ruim anderhalf uur (geen pauze) het publiek entertainen, het is een krachttoer. Eva De Roovere bewijst haar grote liefde voor het Nederlandse lied. Eva, een geluid apart. Haar stijl werkt. Heeft charisma. Komt gewoon over. Eenvoud siert haar. Spontaan. Het publiek vroeg en kreeg een extraatje en bedankte tijdens het vermakelijk muzikaal avondje meermaals met een stormachtig applaus. ‘Tango van de Lage Landen’ kreeg lovende kritieken.   (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)