Mobio-kit maakt aanvragen identiteitskaart op verplaatsing mogelijk

Geraardsbergen. Dankzij de Mobio-kit hoeven minder mobiele mensen of langdurig zieken niet meer naar het administratief centrum te gaan. Identiteitskaarten (eID, Kids-ID) en vreemdelingenkaarten kunnen vanaf nu aangevraagd of vernieuwd worden vanuit de eigen verblijfplaats. De toepassing werd de afgelopen maand getest en officieel in gebruik genomen.

Op identiteitsdocumenten staat heel wat informatie over de houder van het document. Zo bevat de kaartchip een handtekening, foto en vingerafdrukken. Tot voor kort moesten mensen die zich niet meer naar het administratief centrum konden verplaatsen dan ook een vertrouwenspersoon aanduiden om met een medisch attest de aanvraag in hun naam in te dienen.

Naar een nog betere dienstverlening
Om identiteitskaarten van minder mobiele burgers toch te kunnen aanvragen en af te leveren, is er nu de Mobio-kit, die toelaat om ook op verplaatsing biometrische gegevens te kunnen afnemen en lezen. Met dit mobiele toestel kan de loketbediende op locatie dezelfde handelingen stellen als aan het loket.

In welke gevallen en hoe aanvragen?
Alle zorginstellingen in Geraardsbergen zullen op regelmatige basis bezocht worden door een medewerker van de dienst Burgerzaken om identiteitskaarten die op dat moment komen te vervallen, te vernieuwen.

Burgers die thuis willen gebruik maken van deze dienstverlening, kunnen de dienst Burgerzaken telefonisch contacteren. Voor iedere individuele vraag zal een passende oplossing gezocht worden.

Enthousiaste medewerkers en gebruikers
Afgelopen maand werd het toestel voor het eerst succesvol gebruikt. Niet alleen de bewoners van de woonzorgcentra maar ook de medewerkers van de dienst Burgerzaken zijn enthousiast dat er een oplossing is voor mensen die minder goed te been zijn.

De ingebruikname van het mobiele toestel sluit helemaal aan bij de continue zorg voor een toegankelijke en gebruiksvriendelijke dienstverlening.