Expo Pornstar Martini in Galerie Katapultt Scheldewindeke

Pornstar Martini is te bezoeken in Galerie Katapultt aan de Stationsstraat 53 in Scheldewindeke op vrijdag 4 oktober vanaf 17.30 tot sluiting, op zaterdag 5 oktober van 14 tot 19 uur en op zondag 6 oktober van 11 tot 19 uur of op afspraak.

Info:

https://www.facebook.com/KATAPULTThttps://www.instagram.com/katapultt_kunst_en_meer/info@katapultt.behttps://katapultt.be

Expo Pornstar Martini

Inbeuken tegen het vermaledijde sérieux dat zo vaak de boventoon voert in de huidige kunstwereld. Ivo Moris brengt kunstenaars samen die een niet te stillen goesting hebben om te experimenteren, verkennen en creëren. Samen met Isabelle Van den Storme richtte hij de galerie Katapultt op in Scheldewindeke, waar kunst met een twist, een gastvrije sfeer en een drankje samenkomen. Sinds juni bestaat die frisse toets uit een cocktail die meteen ook de naam van de expo vormt. Een cocktail is veelal het resultaat van een mix van soms wel gewaagde ingrediënten. Dat is wat ze in Katapultt ook trachten te bereiken. Met Pornstar Martini serveren ze naast de populaire cocktail met passievrucht ook een verrassende mix van fotografie, schilderkunst, collages, installaties en – voor het eerst – een kortfilm.

De kunstenaars die er tentoonstellen zijn:

Amber Geuns, Bart Vandevijvere, Dries Boutsen, Joselito , Verschaeve, Marie Cloquet, Michell Heyndrickx, Seppe De Meyere, Thibaut D’haeyer, Lena Coupez.

 

 

Design

Vanaf deze expo wordt er telkens een jonge designer mee opgenomen in de selectie. Katapultt wil zo een platform bieden aan opkomend talent. We starten met Lena Coupez uit Gent die haar strakke kruk zal komen presenteren.

Paaldans performance

Op vrijdagavond is er een schitterende paaldans act ‘De Vlucht’.

Choreografe en paaldanseres Marine Boey liet zich voor De Vlucht inspireren door ‘De dochters van Satan’, een beeldhouwwerk van Egide Rombaux uit 1903. In dialoog met zangeres en muzikante Ilona Desmet zoekt de danseres telkens opnieuw en opnieuw de poses op van de marmeren vrouwenfiguren in het werk van Rombaux. Ze danst een beeld, en nog een beeld en nog een beeld, een ander beeld, een lichter beeld.