Geraardsbergen uitgeroepen tot Winkelhiergemeente 2024

Geraardsbergen heeft de provinciale trofee van Winkelhiergemeente 2024 in de wacht weten te slepen. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een lokaal bestuur dat extra inspanningen doet voor kernversterking.

Tijdens de zomermaanden transformeerde Geraardsbergen de Markt in een pop-up belevingsplein. Hierdoor werd ruimte gecreëerd voor kleine en grote evenementen. De stad zorgde zo voor meer beweging en dynamiek in het centrum.

Beleving als katalysator voor lokale economie
De Markt van Geraardsbergen werd in juni en augustus uitgerust met zit- en speelelementen, en sfeervolle verlichting. Elke vrijdag werden uiteenlopende activiteiten georganiseerd zoals een petanquewedstrijd, pianoconcert en voorleessessie.

Hoogtepunten waren een gezinspicknick met optreden van zanger Dean, en een aperitiefmoment in de openlucht onder de naam Apérotime. Het plein en de evenementen werden door de Geraardsbergenaars gesmaakt. Bovendien zorgde het concept voor extra klanten voor de horeca en winkels. De jury was dan ook lovend over de aanpak.

De belevingselementen werden na de zomervakantie opgesteld op de pleinen in de deelgemeenten Goeferdinge, Grimminge en Viane.

Julien Borremans